Boek
Nederlands

De rampzalige geweldige zomer van Daan S.

Marlies Slegers (auteur)

De rampzalige geweldige zomer van Daan S.

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Daan ziet nogal op tegen de vakantie met zijn familie in het zuiden van Frankrijk. Zijn zus is onuitstaanbaar en zijn ouders kozen voor een ecologische camping waar niet al te veel te beleven valt. Dan verdwijnt zijn zus. Het vraagt heldenmoed om haar terug te vinden.
Titel
De rampzalige geweldige zomer van Daan S.
Auteur
Marlies Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, [2020]
158 p. : ill.
ISBN
9789048860821 (paperback)

Besprekingen

Ze zijn niet gering, de ambities van de twaalfjarige Daan: schrijver worden, chirurg of superheld. Om die laatste mogelijkheid alvast een eindje op weg te helpen, heeft hij in zijn dagboek D-Man gecreëerd. Maar tussen droom en daad staan vooral veel praktische bezwaren in de weg, zoals een milieubewuste moeder, een jonger broertje en niet in de laatste plaats zijn oudere zus Roos. Sinds zij heftig aan het puberen is, wordt ze door haar broer Lellebel genoemd. Tussen moeder en dochter lopen de spanningen vaak hoog op en al helemaal nu de vakantie aanbreekt. Want moeder heeft besloten naar een ecocamping in Frankrijk te gaan en dat is zeer tegen de zin van Roos, wier voorkeur uitgaat naar een camping met een zwemparadijs, disco en leuke jongen. Ook de andere kinderen hadden wel iets anders gewild. Het onuitstaanbare gedrag van Roos dreigt de vakantie te bederven, maar voor de twee broertjes blijkt de ecocamping een ideale plek te zijn. De vakantie krijgt een dramatische wending als Roos…Lees verder
Daan S. (12) gaat met zijn ouders, zus Roos en broertje Ivan op vakantie naar een ‘ecocamping’ in Frankrijk. Roos (14), alias Lellebel volgens Daan, baalt enorm van deze alternatieve boerderijcamping zonder disco, zwemparadijs en gamehal. Roos doet vooral haar best ruzie te zoeken met haar moeder en snauwt iedereen af. Gelukkig heeft Daan zijn D-boek, en soort dagboek waarin hij verhalen schrijft over D-man, zijn superheld. Als Roos na weer een ruzie verdwenen is, gaat iedereen op zoek naar haar. De meest rampzalige zomer die je kunt bedenken. Of toch niet? Spannend en eigentijds vakantieverhaal bestaand uit drie delen met korte hoofdstukken. Vlotte tekst met veel dialoog, afgewisseld door stukjes die Daan in zijn D-boek schrijft. Aantrekkelijke, speelse omslagillustratie. Thema en lay-out passen bij de belevingswereld van de doelgroep. Fijn vakantieboek voor jongens en meiden vanaf ca. 10 jaar.

De (rampzalige) geweldige zomer van Daan S.

Daan gaat samen met zijn ouders, zijn jongere broer Ivan en zijn zus Roos op vakantie. Mama koos voor een ecologische camping met een boerderij te midden van de natuur in Frankrijk. Roos, die volop aan het puberen is, vindt het maar niks. Het wordt vast en zeker ook een rampzalige zomervakantie voor Daan. Vooral omdat zijn zus zo negatief reageert op alle activiteiten die op de camping doorgaan: ze zijn oubollig, saai ... en door haar gedrag trekt ze alle aandacht naar zich toe. Gelukkig kan Daan wegvluchten in zijn dagboek waarin hij D-man is: een held die alles aankan en alles durft. Op een dag is Roos echter verdwenen. Als ze tegen de volgende avond nog niet terecht is, wordt iedereen wel heel ongerust. Vooral omdat er een tijd terug nog een meisje in de omgeving verdween. Per toeval vindt Daan zijn zus, zij is gewond aan haar voet en gekneusd over haar hele lichaam door een val. Wat is er met haar gebeurd? Daan is ineens een superheld en de rampzalige vakantie kent toch een geweld…Lees verder

Over Marlies Slegers

CC BY 3.0 - Foto van/door whyilovethisbook

Marlies Slegers (1965) is een Nederlands schrijfster uit Ulvenhout.

Biografie

Slegers woonde tien jaar in Indonesië. Ze volgde de schrijfschool Script in Amsterdam voordat ze begon met het schrijven van kinderboeken.

Boeken

 • Lotjes Diejaabeetus
 • Tims Grootste avontuur
 • Het limonadevliegtuig
 • De minimalistraler
 • Dubbel avontuur
 • 'vertrouw me maar:'Webcams, vriendjes en andere r@mpen
 • Ringtones, ouders en andere r@mpen
 • Hockeyteam De Sterren
 • Hockeyteam De Sterren - Toptalent Gezocht!
 • Hockeyteam De Sterren - Het team-uitje
 • Hockeyteam De Sterren - Gaan voor Goud
 • Hockeyteam De Sterren - Nieuwe uitdagingen
 • I Love Liv
 • I Love Liv 2
 • I Love Liv 3
 • I Love Liv 4Lees verder op Wikipedia