Boek
Nederlands

Floor schrijft (straf)regels

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor schrijft (straf)regels
×
Floor schrijft (straf)regels Floor schrijft (straf)regels
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien regels rond school bedacht. Vaders mogen niet tegen de juf liegen en als je ouders met de juf over jou gaan praten, mag je ze best afluisteren. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 9, AVI M6, AVI E6
Titel
Floor schrijft (straf)regels
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Floor schrijft strafregels
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
144 p. : ill.
ISBN
9789021669915 (hardback)

Besprekingen

Rond Floor verschenen de afgelopen jaren al tal van boeken, waaronder Hoera voor Floor!, Floor regelt het even en Floor tussen de regels. In dit nieuwste deeltje, Floor schrijft (straf)regels, bedenkt Floor niet alleen veertien nieuwe regels bij allerlei situaties die haar overkomen, in een enkel geval komt er inderdaad ook strafwerk bij kijken.
De reden waarom de boekjes al jaren zo populair zijn, schuilt in de humor én tegelijk in de herkenbaarheid van de situaties. Floor is een meisje zoals haar lezeressen, met misschien toch wat meer durf en fantasie dan de meesten onder ons. Floor analyseert de situaties waarover ze vertelt en deelt haar bedenkingen en conclusies met haar lezers, die ze rechtsreeks toespreekt.
Floors ouders komen vrij streng en humorloos over, maar ze worden dan ook ongenuanceerd door Floors ogen gezien. De karakters worden niet echt diepgaand uitgewerkt.
De veertien regels leveren evenveel losse verhaaltjes op, waartuss…Lees verder
Het leven valt niet mee voor de 9-jarige Floor (ik-figuur). Waarom moet je vijftig landen uit je hoofd leren? Waarom mogen ouders wel liegen tegen de juf en jij niet? Wat moet je doen als je beste vriendin overal het beste in is en als diezelfde vriendin je laat zitten voor een andere, rijkere Floor? Kortom genoeg om over na te denken, ook al ben je nog maar 9 jaar. Onafhankelijk te lezen deel uit de reeks over Floor. Elk hoofdstuk begint met een regel van Floor, het verhaal dat volgt (ca. tien pagina's) vertelt over de totstandkoming van deze regel, bv.: Als twee kinderen dezelfde naam hebben, mogen andere kinderen niet een van de twee voortrekken. Elk hoofdstuk is een nieuw verhaal en vertelt iets over het dagelijks leven van Floor. Zeer herkenbaar en humoristisch. Vlot helder taalgebruik in korte zinnen. Met de bekende zwart-witte, kriebelige en grappige pentekeningen van Georgien Overwater, verschillend in grootte. Kleurrijk, humoristisch omslag. Heerlijk leesboek over gewone, nie…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken