Boek
Nederlands

De Sinterkersthaas

Mario Demesmaeker (auteur), Kristina Ruell (illustrator)
+1
De Sinterkersthaas
×
De Sinterkersthaas De Sinterkersthaas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sint en zijn knechten zijn nog niet uitgerust van het vorige verjaardagsfeest. Gelukkig willen de kerstman en de paashaas wel een handje toesteken. Prentenboek met grote, felgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes, Kerstman
Titel
De Sinterkersthaas
Auteur
Mario Demesmaeker
Illustrator
Kristina Ruell
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
9789058383693

Besprekingen

In dit prentenboek worden de drie bekendste, gulle cadeautjes- en snoepbrengers in één verhaal samengebracht. Omdat de sint en zijn knechten al niet meer zo jong zijn en bovendien nog moe van de tocht van vorig jaar, zijn ze dit jaar niet in staat om alle cadeautjes op tijd rond te brengen. Koning Kindvriend van Speelgoedland zit met een groot probleem. Hij roept de hulp in van de kerstman, maar ook die heeft het veel te druk zo vlak voor Kerstmis en hij wordt bovendien ook een dagje ouder. De paashaas moet dan maar inspringen, want die is nog erg jong. Maar die voelt er aanvankelijk niet veel voor om zijn warme winterslaap te onderbreken. Wanneer hem alle worteltjes beloofd worden, die de kinderen in hun schoentjes leggen voor het paard van sinterklaas, en bovendien de lekker warme mantel en muts van de kerstman, wil de paashaas toch wel meehelpen. En zo raken alle pakjes op tijd bij de kinderen, al zullen zij dit jaar wel verbaasd zijn dat er ook paaseieren tussen zitten!
Een vr…Lees verder
Koning Kindvriend van Speelgoedland moet een vermoeide, kreunende Sinterklaas opjutten om op tijd de cadeautjes rond te brengen. De kerstman is ook te oud om te helpen en dan wil de aanvankelijk weigerachtige paashaas gelukkig wel omdat hij de wortels mag opeten en de warme kleding van de kerstman goed kan gebruiken bij zijn winterslaap. Hij legt wel stiekem paaseieren bij de cadeautjes. Absurd verhaal dat weinig heel laat van de tradities van de onvermoeibare, altijd lieve volksfeestfiguren die in elke omstandigheid alles horen te kunnen en zeker geen gsm hebben. Mooi geïllustreerd, groot stevig prentenboek met bijzondere paginagrote schilderingen (rechts) afgewisseld met witte stukken met vrij veel tekst (links). Is het als droom bedoeld of als sprookje? Het is ongebruikelijk en de tekst vertelt niet altijd dezelfde feiten als de tekeningen. Voor niet-gelovige kinderen die dit eventueel als humor kunnen zien, vanaf ca. 5 jaar.

De sinterkersthaas

Koning Kindvriend van Speelgoedland is blij. Alle cadeautjes, keurig gecontroleerd op veiligheid, staan klaar voor afhaling door Sinterklaas. Sint wordt verwittigd, maar hij en zijn Pieten zijn nog zo moe van de voorgaande ronde. Hij zocht al naar nieuwe, jonge sterke Pieten, maar niemand wil dat zware werk nog doen. De hulp van de kerstman wordt ingeroepen, maar die wil geen twee maal rond de wereld. Ook de paashaas, die wel nog jong is, ziet het eerst ook niet goed zitten, maar bedenkt al snel een heel slimme oplossing! De schitterende tekeningen dragen dit fantasievolle verhaal. De hoofdkleur is uiteraard, hoe kan het anders, rood en rood-bruin. Ze bevatten ook grappige extraatjes bovenop de nogal stroeve tekst. Zoals wanneer de Sint letterlijk de paashaas een wortel voorhoudt om hem te overhalen de klus te klaren. Een heel feestelijk verhaal, voor jonge kinderen, want de ietwat oudere kinderen zullen met de oplossing van de paashaas geen genoegen nemen ...