Boek
Nederlands

Moonshot : grootse missies voor de hervorming van het kapitalisme

Moonshot : grootse missies voor de hervorming van het kapitalisme

Ruim vijftig jaar geleden ging de mens naar de maan. Deze ongekende gebeurtenis was veel meer dan een wetenschappelijke topprestatie van de ruimtevaart; zonder nieuwe vormen van samenwerking tussen de publieke en de private sector was het niet gelukt.
Topeconoom Mariana Mazzucato vindt dat we de problemen van deze tijd, zoals stagnerende economische groei, klimaatverandering en toenemende

Titel
Moonshot : grootse missies voor de hervorming van het kapitalisme
Auteur
Mariana Mazzucato
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mission economy : a moonshot guide to changing capitalism
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, copyright 2021
249 p. : ill.
ISBN
9789046827406 (paperback)

Over Mariana Mazzucato

CC BY 2.0 - Foto van/door Simon Fraser University - Communications & Marketing

Mariana Mazzucato is een Italiaans-Amerikaans econoom. Zij is hoogleraar Economics of Innovation & Public Value aan University College London. Daarnaast is zij auteur van The Entrepeneurial State: Debunking Public vs. Private Sector Myths (2013) en The Value of Everything: Making and Taking in the Global Economy (2018). Ze stelt in haar onderzoek de aanname van een logge staat tegenover een creatieve en risiconemende private sector ter discussie.

Biografie

De Italiaanse ouders van Mazzucato verhuisden toen zij vier was naar de VS, omdat haar vader een positie kreeg aangeboden aan Princeton University als natuurkundige. In het jaar 2000 keerde ze definitief terug naar Europa. Ze deed een Bachelor in geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Tuftsuniversiteit en haar Master- en PhD-studie in de economie aan The New School.

Onderzoek

Met haar empirische …Lees verder op Wikipedia