Boek
Nederlands

De grote weigering

Marian Donner (auteur)
Aan het begin van de eenentwintigste eeuw waaide een revolutionaire geest door de straten. Er leek een strijd van allen tegen allen te zijn losgebarsten, van oud versus jong, zwart versus wit, man versus vrouw, terwijl ons intussen voortdurend een apocalyptisch einde werd voorgehouden van de aarde zelf. Wat zal onze nalatenschap zijn, over honderd of duizend jaar? Kan een stem uit het verleden ons
Titel
De grote weigering
Auteur
Marian Donner
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
119 p.
ISBN
9789044647846 (paperback)

Over Marian Donner

CC BY 3.0 - Foto van/door De Balie

Marian Donner (Amsterdam, 11 maart 1974) is een Nederlands auteur en columniste.

Biografie

Marian Donner werd geboren als kind van rechter Marian Coeterier en schaakgrootmeester en schrijver Hein Donner, en is een kleindochter van oud-minister Jan Donner en een nicht van CDA-politicus (en oud-vicevoorzitter van de Raad van State) Piet Hein Donner.

Donner groeide op in de Jordaan, maar omdat haar moeder vond dat ze te plat ging praten, verhuisde ze op haar achtste naar Amsterdam-Zuid. In 1986 werd ze naar het Barlaeus Gymnasium gestuurd. Na het overlijden van haar vader in 1988 spande ze zich meer in. In 1992 behaalde ze haar gymnasiumdiploma en vervolgde met psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze kluste bij in het Filmtheater Kriterion en ontmoette er haar partner. In 2000 studeerde ze af op de thema’s liefde en hartstocht.

In 2001 werd ze lid van het campagneteam van de Partij van de Arbeid, maar raak…Lees verder op Wikipedia