Boek
Nederlands

De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

Marcus Pfister (auteur)
+1
De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub
×
De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Regenboog, de mooiste vis van de zee, verliest zijn glinsterschub in de diepzee. Octopus waarschuwt hem voor de donkere en ijskoude diepte, maar Regenboog gaat toch zijn schub achterna. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote aquarellen met glinsterende elementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vissen, Vriendschap
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Regenbogenfisch entdeckt die Tiefsee
Editie
2
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010 | Andere uitgaves
[25] p. : ill.
ISBN
9789051160703 (hardback)

Besprekingen

Met zijn nieuwste boek De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub brengt Marcus Pfister kinderen weer een nieuw avontuur van Regenboog, het visje met de mooie kleuren.
Evenals in de vorige vijf delen van deze prentenboekenreeks maakte Pfister gebruik van aquareltekeningen met zilveraccenten. Het prentenboek beeldt het verhaal van Regenboog tot in de perfectie uit. Vanaf het begin van het verhaal tot het moment dat het visje zijn schub verliest en het nieuwe avontuur begint, laten de prachtige aquareltekeningen een onderwaterwereld zien met zilveraccenten. De tekst van het verhaal staat ofwel in een witte hoek van de pagina ofwel op een blanco pagina naast een aquareltekening op paginagrootte. Hierdoor loopt de tekst nauwelijks of niet door de kleurentekeningen heen.
Het boek vertelt het verhaal van glinstervisje Regenboog en zijn vriendjes die bij de onderwaterrots graag naar de diepte kijken. Deze diepte is gevaarlijk en ze weten dat ze daar niet mogen komen. E…Lees verder
De bekende vis Regenboog ('De mooiste vis van de zee'*) en zijn vriend Vinnie willen graag kijken bij de onderwaterrots. Daar is een steile wand naar beneden. Niemand is er geweest, maar Octopus heeft gehoord dat het er donker en ijskoud is. Als de glinsterschub van Regenboog in de diepte valt, gaat hij erachteraan om zijn schub te vinden. Vriend Vinnie vindt het te gevaarlijk en gaat niet mee. In de diepzee ontmoet Regenboog allerlei dieren. Het prentenboek op A4-formaat heeft het herkenbare uiterlijk en binnenwerk van de serie: afwisselend een enkele of dubbele paginagrote 'onderwateraquarel' met vissen en andere waterdieren, elk met een of meer glinsterende schubben (glinsterende foliedruk). De tekst staat op een leesbare plaats in de prent of op een lege witte pagina, die door de geringe hoeveelheid tekst en het smalle schreefloze lettertype erg wit en leeg overkomt. Liefhebbers van de Regenboogvis zullen zeker plezier beleven aan dit verhaal, dat ook een goede introductie kan zij…Lees verder

De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

Vinnie en Regenboog zwemmen het liefst naar de onderwaterrots want daarachter ligt een diepte waarvan je de bodem niet kan zien. Niemand mag erin naar beneden zwemmen want het is veel te gevaarlijk. Maar opeens sleurt een sterke waterstroom de enige glinsterschub van Regenboog mee, de diepte in. Regenboog wil er dadelijk achteraan maar Vinnie houdt hem tegen. Veel te gevaarlijk. Regenboog trekt zich los en duikt in het onbekende. Hij leert er nieuwe vrienden kennen die hem helpen zijn schub terug te vinden. Weer een verhaal over de mooiste vis van de zee dat inhoudelijk weinig te bieden heeft. De prenten zijn wel heel verzorgd en kleurrijk en bestrooid met glitters. Voor de liefhebbers dus!


Suggesties