Boek
Nederlands

Argentinië

Marcel Bayer (auteur), Ron Giling (fotograaf)
Argentijnen zijn gepassioneerde Latino's die zich laten voorstaan op hun Europese achtergrond. In die zin zijn ze vreemde eenden in de bijt in het overwegend door mestiezen en mulatten bevolkte werelddeel Zuid-Amerika.
Argentijnen dwepen met de Europese cultuur en laten die afstralen op hun manier van leven, hun steden, hun denken. Een wandeling in Buenos Aires roept onmiskenbaar herinneringe
Titel
Argentinië
Auteur
Marcel Bayer
Fotograaf
Ron Giling
Taal
Nederlands
Editie
5de [herz.] dr.
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2014
443 p. : ill.
ISBN
9789025753566 (paperback)

Besprekingen

De ervaren reisauteur Marcel Bayer schreef deze reisgids over het land dat een bijzondere plaats inneemt in Zuid-Amerika. De auteur heeft een zeer prettig te lezen informatieve journalistieke stijl. De tekst is gelardeerd met interessante kaderteksten. De gids begint met algemene info over land en bevolking, geschiedenis en met speciale aandacht voor de tango en het voetbal. Daarna het echte reisgedeelte met als startplaats Buenos Aires; vervolgens de Pampa, de wijnstreken, de Andesregio, de omgeving van de Igunzu-watervallen en tenslotte Patagonië en Vuurland. Per streek praktische informatie. De uitstekende reisgids wordt afgesloten met nog meer praktische informatie en een register. Hij is rijkelijk geïllustreerd met mooie kleurenfoto's, kaarten en plattegronden. Geheel herziene en geactualiseerde druk, uitgevoerd in de nieuwe, kleurige lay-out van de Dominicus-reeks. Kleine druk.