Boek
Nederlands

Kleine Pan

Marc De Bel (auteur), Nikola Hendrickx (illustrator), Jane Goodall (inleider)
Chimpansee Kleine Pan is niet zo groot of een wildebras zoals de andere chimpansees. Als die echter gevangen worden, aarzelt hij geen moment. Vierkant prentenboek met verhaal, kleurenillustraties en enkelel weetjes over onderzoekster Jane Goodall en chimpansees. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Kleine Pan
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Nikola Hendrickx
Inleider
Jane Goodall
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
ISBN
9789089249203 (hardback)

Besprekingen

Chimpansee Kleine Pan is een dromer – hij zit vaak stilletjes op een grote steen in de zon en kijkt wat in het rond. Zijn grote broer Sprong en zijn nichtjes Bles en Sproet zijn geen stilzitters; die spelen, rennen en klimmen in de hoogste boom. Als de drie wildebrassen gevangen en opgesloten worden in een grote kist, aarzelt Kleine (maar dappere!) Pan geen moment. Hij gaat ze bevrijden, bevecht de ‘bleke kwieten met naakte huiden’ en zorgt ervoor dat ze alle vier vrij zijn én blijven! Vierkant prentenboek waarin de prachtige prenten, realistisch, sfeervol en informatief, Kleine Pan en zijn leefwereld treffend schetsen. De verhalende (voorlees)tekst is beeldend, af en toe wat voorspelbaar maar vooral zeer liefdevol. Uitgave van een betrokken auteur, door Dr. Jane Goodall geridderd in de Orde van de Eikenboom; met oproep tot zorg dragen voor natuur veraf en dichtbij en zoekopdracht. Achterin staat beknopte informatie over de onderzoekster en (de bedreiging van) chimpansees. Uitgave om …Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia