Boek
Nederlands

De spiegel van Lady Kriegel

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De spiegel van Lady Kriegel
×
De spiegel van Lady Kriegel De spiegel van Lady Kriegel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De familie Kriegel kan de huur niet meer betalen. Gelukkig erft vader Kriegel een oud kasteeltje. Maar of de huisgeesten nou zo blij zijn met de nieuwe bewoners? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
De spiegel van Lady Kriegel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
171 p. : ill.
ISBN
9789462340770 (hardback)

Besprekingen

De familie Kriegel staat op het punt uit huis gezet te worden. Ze kunnen de huur niet meer betalen. Maar daar lijkt niemand zich echt druk om te maken. Moeder Kriegel is bezeten van de goeroe Zwamsalami, terwijl vader Kriegel te veel drinkt. De zusjes Lien, Fien en Sien balen dan ook als ze het superlot op één cijfer na niet winnen, en een winnend kraslotje kwijtraken. Dan staat er plotseling een notaris op de stoep. Vader Kriegel erft een kasteeltje van een betovergroottante. Maar dan moet de familie Kriegel er wel eerst drie nachten slapen. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan… Het ietwat chaotische verhaal wordt vlot verteld en leest gemakkelijk. Ondanks de niet vernieuwende insteek, is het toch avontuurlijk en humoristisch. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en bevat een duidelijke inhoudsopgave. Voetnoten geven verklaringen van moeilijke en buitenlandse woorden weer. Enkele vertalingen zijn echter vergeten. De vrolijke illustraties zijn noemenswaardig. De striptekeningen z…Lees verder

De spiegel van Lady Kriegel

De familie Kriegel is nog niets veranderd. Ze hebben het financieel moeilijk, het huis is een chaos en de zusjes halen nog steeds kattenkwaad uit. In dit verhaal kunnen ze de huur niet meer betalen en zullen ze spoedig het huis worden uitgezet. Maar vader Kriegel onderneemt geen actie en drinkt zoals gewoonlijk om alles wat te relativeren. Mama Kriegel is in de ban van een of andere goeroe en haar innerlijke ik. Volgens de goeroe lacht het geluk hen toe en zal er gauw iets wonderlijks moois gebeuren.

Tot hun verbazing ziet het er dan plots goed uit: ze hebben een winnend lotje bij de loterij, maar jammer genoeg spelen ze dat kwijt. Gelukkig volgt er al vlug goed nieuws: vader Kriegel erft een kasteel in de Ardennen, van zijn excentrieke betovergroottante Lady Kriegel. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: de familie moet drie opeenvolgende nachten slapen in het kasteel. De familie Kriegel denkt dat dit een lachertje is, maar komen al gauw tot de vaststelling dat het hui…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties