Eerste hulp bij pandemie : van achterafklap tot zwarte zwaan

Maarten Boudry (auteur), Joël De Ceulaer (auteur)
+1
Eerste hulp bij pandemie : van achterafklap tot zwarte zwaan
×
Eerste hulp bij pandemie : van achterafklap tot zwarte zwaan Eerste hulp bij pandemie : van achterafklap tot zwarte zwaan

Eerste hulp bij pandemie : van achterafklap tot zwarte zwaan

Bespreking van allerlei aspecten van de corona-pandemie, onder meer complottheorieën, nepnieuws, denkfouten en misverstanden.
Titel
Eerste hulp bij pandemie : van achterafklap tot zwarte zwaan
Auteur
Maarten Boudry Joël De Ceulaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
258 p.
ISBN
9789401476348 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Wij leven in een wereld die onzeker is en grillig. Een wereld vol nepnieuws en kronkelpraat. Het coronavirus vult de ic's en de talkshows en de waarheid lijkt verder weg dan ooit. Dit boek is een vaccin. Het bevat zo'n honderd korte stukjes, alfabetisch gerangschikt, over allerlei aspecten van de corona-pandemie. Wat is er waar en wat niet? Wat is er zeker en wat niet? Wat voor denkfouten kom je tegen, en wat voor missers op het gebied van statistiek? Een verademing. Verplichte kost voor een breed publiek. Het boek is voorzien van enkele grafieken en figuren en besluit met een literatuuroverzicht en bronnenopgave.

Over Maarten Boudry

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Deschaumes

Maarten Boudry (Moorslede, 15 augustus 1984) is een Vlaams filosoof en scepticus. Hij was van 2006 tot begin 2018 actief als wetenschappelijk onderzoeker van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap aan de Universiteit Gent. Hij was ook kernlid van de onafhankelijke liberale denktank Liberales.

Academische achtergrond

Boudry deed zijn secundair onderwijs in het Klein Seminarie Roeselare. In 2002 startte Boudry aan de Universiteit Gent met de studie filosofie waar hij in 2006 cum laude afstudeerde. Tussen 2007 en 2011 deed hij wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Gent (Logic, History and Philosophy of Science) middels een onderzoeksbeurs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen. Na het behalen van zijn doctoraat werd hij in 2011 als postdoc (research fellow) aangesteld bij de Universiteit Gent, wederom middels fondsen van het FWO. In 2013 was hij tevens een half jaar postdoc bij het…Lees verder op Wikipedia