Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten

Maarten Boudry (auteur), Jeroen Hopster (auteur), Jeroen Los (illustrator)
+1
Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten
×
Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten

Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten

Filosofische columns over veel voorkomende denkfouten.
Extra onderwerp
denken, communicatie
Titel
Alles wat in dit boek staat is waar* *en andere denkfouten
Auteur
Maarten Boudry Jeroen Hopster
Illustrator
Jeroen Los
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Polis, 2019
214 p. : ill.
ISBN
9789463104777 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Wij leven in een wereld van nep-nieuws en kronkel-praat. Sociale media staan er vol van en sommige politici kunnen er ook wat van. Alle reden om dit boek te lezen. Het bevat bijna vijftig korte stukjes, alfabetisch geordend op onderwerp, deels eerder verschenen in 'Filosofie Magazine', over veel voorkomende denkfouten en over de manier waarop die gebruikt worden om niet te hoeven nadenken of juist om gelijk te krijgen. Boeiend, uitermate leesbaar, een must voor wie vindt dat zijn mening 'er toe doet'. Het boek bevat een aantal heldere tekeningen in zwart-wit, een aantal eindnoten en een register. De auteurs zijn een Vlaamse en een Nederlandse (wetenschaps)filosoof.

Over Maarten Boudry

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Deschaumes

Maarten Boudry (Moorslede, 15 augustus 1984) is een Vlaams filosoof en scepticus. Hij was van 2006 tot begin 2018 actief als wetenschappelijk onderzoeker van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap aan de Universiteit Gent. Hij was ook kernlid van de onafhankelijke liberale denktank Liberales.

Academische achtergrond

Boudry deed zijn secundair onderwijs in het Klein Seminarie Roeselare. In 2002 startte Boudry aan de Universiteit Gent met de studie filosofie waar hij in 2006 cum laude afstudeerde. Tussen 2007 en 2011 deed hij wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Gent (Logic, History and Philosophy of Science) middels een onderzoeksbeurs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen. Na het behalen van zijn doctoraat werd hij in 2011 als postdoc (research fellow) aangesteld bij de Universiteit Gent, wederom middels fondsen van het FWO. In 2013 was hij tevens een half jaar postdoc bij het…Lees verder op Wikipedia