Boek
Nederlands

De tractor van muis

Lucy Cousins (auteur)
+1
De tractor van muis
×
De tractor van muis De tractor van muis

De tractor van muis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Muis doet van alles met haar tractor. Ze ploegt het veld, rijdt de melkflessen naar de boerderij en brengt de lammetjes naar de schuur. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboekje met eenvoudige, kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Tractoren, Boerderijen
Titel
De tractor van muis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy's tractor
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[16] p. : ill.
ISBN
9789025864897 (hardback)

Besprekingen

De ondertussen haast wereldberoemde Muis van Lucy Cousins heeft het in dit kartonboek druk op de boerderij. De tractor speelt in haar werk een cruciale rol. Hij is nodig om naar het veld te rijden en dat veld om te ploegen vooraleer het te kunnen inzaaien. Achteraan de tractor hangt een mooie rode aanhangwagen. Muis gebruikt die om stro naar de koeien te vervoeren. Wanneer ze daarmee klaar is, melkt Muis de koeien (met de hand!) en brengt de grote melkkitten, opnieuw met tractor en aanhangwagen, naar de boerderij. Dan is het tijd om de lammetjes naar de schuur te brengen. Op de prent is duidelijk te zien dat Muis één lammetje vergeet. Maar bij de schuur aangekomen merkt Muis het ook en rijdt snel terug om het lammetje op te halen. Op de laatste bladzijde komen alle dieren van de boerderij, die op de voorgaande illustraties reeds te zien waren, samen rond Muis en de tractor, waarbij de slotregels klinken: ‘Wat een drukke dag op de tractor. Goed gedaan, Muis!’.
Zoals steeds zijn Cous…Lees verder
Muis is druk in de weer met haar tractor: ze ploegt het veld, brengt de koeien stro, de flessen melk naar de boerderij en daarna de lammetjes naar de schuur, allemaal in haar aanhangwagentje. Op de dik omlijnde illustraties in vrolijke, egale kleuren en doorlopend over steeds twee pagina’s is dit allemaal te volgen. Een oplettend kijkertje ziet dat Muis een lammetje vergeet! Gelukkig komt ze daar al snel achter en zijn ze alle vier weer bij elkaar. Het hardkartonnen boekje is aan twee zijden in vorm gesneden. In dezelfde reeks verscheen tegelijk ‘Het vliegtuig van Muis’*; eerder waren er al deeltjes over de trein en de brandweerauto van Muis. Al leuk om samen te bekijken met ca. 1-jarigen: aanwijzen en benoemen, geluiden van de tractor en de dieren nabootsen en algauw vertellen bij de plaatjes en de schaapjes natellen. Zo is het voor 2-jarigen ook nog leuk. Vanaf ca. 1,5 jaar.