Boek
Nederlands

De duivelsdief

Lisa Maxwell (auteur), Maren Mostert (vertaler)
Esta, de jonge vrouwelijke Mageus uit Manhattan die de tijd kan manipuleren, keert terug uit 1902 om Harte, die de kracht van het magische boek, de Ars Arcana in zich draagt te redden.
Extra onderwerp
fantasy, magie, Fantasy (volw.)
Titel
De duivelsdief
Auteur
Lisa Maxwell
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil's thief
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
655 p. : kaarten
ISBN
9789022585559 (paperback)

Besprekingen

Na het verraad van haar oude mentor keert Esta terug naar 1902 om Harte te redden. Harte draagt de kracht van het magische boek, de Ars Arcana, nu in zich en om deze te vernietigen voor het hem vernietigt hebben ze de vier artefacten nodig die Harte verspreid heeft over de wereld. Ze vertrekken door de magische barrière naar St. Louis, maar na een onverwachte worsteling met Jack, komen ze terecht in 1904. Zonder het boek en de artefacten kunnen ze niet terug. En tot hun verbazing blijkt er tevens magie te zijn buiten de barrière en blijkt Esta een reputatie te hebben. Ondertussen in 1902 proberen Viola en Jianyu te redden wat er te redden valt in New York. Dit sterke vervolg gaat direct verder waar het vorige deel, 'De laatste magiër'*, gebleven was. Verteld vanuit veel personen (oude en nieuwe) in korte hoofdstukken leest het vlot weg. Het verhaal wisselt constant tussen 1902 en 1904, maar dit is duidelijk aangegeven. Met prachtige wereldopbouw, spanning, originele magie, intriges, r…Lees verder

Over Lisa Maxwell

CC BY 2.0 - Foto van/door Damien Everett

Lisa Maxwell (Londen, 24 november 1963) is een Engelse actrice. Ze is gehuwd met beeldhouwer Paul Jessup en heeft met hem een dochter.

Maxwell volgde een opleiding aan de "Italia Conti Academy". Op 11-jarige leeftijd verscheen ze voor het eerst op tv in het schoolprogramma "A Place Like Home" en in 1981 nam ze deel aan het BBC-programma A Song for Europe als lid van de groep "Unity". Ze eindigden laatste met het lied "For Only a Day".

Haar flmdebuut was in 1982 in Remembrance en in hetzelfde jaar speelde ze in de film The Dark Crystal de stem van Kira. Twee jaar later, in 1985 won ze een tv-wedstrijd en werd daarmee presentator, naast de andere winnaar Jeremy Legg, van het BBC 2-muziekprogramma No limits. Hierna werd Maxwell presentator van verschillende kinderprogramma's en in 1991 kreeg ze haar eigen tv-show, The Lisa Maxwell Show. De show was niet zo een groot succes en werd na 6 afleveringen afg…Lees verder op Wikipedia