Boek
Nederlands

Intuïtieve ontwikkeling : praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën

Linda Keen (auteur)
+1
Intuïtieve ontwikkeling : praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën
×
Intuïtieve ontwikkeling : praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën Intuïtieve ontwikkeling : praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën

Intuïtieve ontwikkeling : praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën

De auteur schetst haar ontwikkeling inzake haar intui͏̈tieve vermogens en geeft aanwijzingen voor het omgaan met energie, chakra's, aura's etc.
Titel
Intuïtieve ontwikkeling : praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën
Auteur
Linda Keen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Intuition magic : understanding your psychic nature
Editie
22ste herziene en geactualiseerde druk
Uitgever
Utrecht: AnkhHermes, 2021
182 p.
ISBN
9789020218473 (paperback)

Besprekingen

Sommige boeken splitsen, meer dan andere, het lezerskamp op in voor- en tegenstanders. Dat geldt speciaal voor werken met een esoterische inhoud. Je kan die bestempelen als pure waanzin of je kan een overtuigd 'gelovige' zijn.

Het boek van Keen behandelt zaken die verder gaan dan wat de vrij neutrale titel 'intuïtieve ontwikkeling' suggereert. Het gaat er maar om, eenvoudig gezegd, tot waar je die intuïtie laat reiken. Linda Keen overschrijdt met gemak de zintuiglijke wereld. Haar boek gaat over aura's, chakra's, paranormale vermogens, reïncarnatie, de betekenis van kleuren, enz. De boodschap is dat ieder mens in staat is zijn of haar gevoeligheid (intuïtie) voor de buitenzintuiglijke werkelijkheid te ontwikkelen. Dat heeft de auteur zelf aan den lijve ondervonden. Ze beschrijft in een eerste deel haar persoonlijke ervaringen en leerschool. Een tweede, volumineuzer deel van het boek bevat praktische oefeningen. Dat alles in een taal die voor iedereen duidelijk is.

So…Lees verder
Onze werkelijkheid, aldus de auteur, heeft veel meer aspecten dan we normalerwijze aannemen, want er is sprake van een geestelijke (spirituele, intuïtieve) werkelijkheid: er is helderziendheid, contact met geestelijke wezens (gidsen), kennis van vorige levens, chakra's, de aura, het goddelijke in je, het hogere Zelf (de Christus in je). Dit alles kennen we vaak niet of nauwelijks, maar het is te leren: via de zogeheten 'intuïtieve ontwikkeling' kan men al die bijzondere aspecten leren kennen, ontwikkelen en verwerkelijken. De schrijfster geeft in het eerste deel een persoonlijk verslag over hoe ze zichzelf in dit opzicht heeft leren kennen en ontwikkelen. In het tweede deel (het 'Werkboek') geeft ze adviezen, richtlijnen en voorbeelden over hoe men zelf die weg kan gaan. Al moet beseft worden dat men dit alles nooit uit boeken kan leren. Een helder overzicht van deze zo andere kant van de werkelijkheid. Dit boek kan verhelderend werken, en soms zelfs nuttig zijn. Afsluitend informatie…Lees verder