Boek
Nederlands

Karel en zijn nieuwe vriendje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel en zijn nieuwe vriendje
×
Karel en zijn nieuwe vriendje Karel en zijn nieuwe vriendje

Karel en zijn nieuwe vriendje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Er komt een nieuwe jongen in Karels klas: Mick. Mick zit in een rolstoel. Karel vindt Mick leuk en na een dag zijn ze al dikke vrienden. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Karel en zijn nieuwe vriendje
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825602 (hardback)

Besprekingen

In Karels klas komt een nieuwe jongen: Mick. Hij zit in een rolstoel. 'Zit je altijd in die stoel Mick?,' vraagt Karel. Die eerste schooldag doen Karel en Mick alles samen: ballen (sterke armen, die Mick!), tekenen, op de wc zitten en nog veel meer. Na een dag zijn zij dikke vrienden. Dit nieuwe boekje in de Karel-reeks kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De verhalen over de peuters Karel en Kaatje worden in de ik-figuur verteld, hier dus vanuit Karel. De ruwgeschilderde, felgekleurde illustraties met zwarte contouren benadrukken het gezichtsveld van peuters. De tekst is in een ruime schrijfletter in een kleurig kader geplaatst. Het vierkante prentenboek is mooi verzorgd, met stevig glad papier en vrolijke schutbladen. Ingenaaid, zodat het goed open blijft en stevig gebonden met afgeronde hoeken. Een prima uitgewerkt, onnadrukkelijk verhaal, dat goed bruikbaar is in deze tijd van passend onderwijs, waarin kinderen met en zonde…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia