Titel
Girls. Seizoen 3 / created by Lena Dunham
Scenarist
Lena Dunham
Acteur
Allison Williams 1988- Jemima Kirke Zosia Mamet Adam Driver 1983- Alex Karpovsky
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2015
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
360 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Grieks, Pools
EAN
5051888169094

Besprekingen

Al vijf jaar is de veelgeprezen HBO-comedy Girls verbazingwekkend anders dan andere tv-series. Onderhoudend, grappig en zeer Newyorks zoals andere sitcoms, maar toch heel anders. Lena Dunham, de schrijver, regisseur en hoofdrolspeelster en haar niet Hollywoodstandaard mooie of dunne vriendinnen, modderen vrolijk voort in dit derde seizoen (2014). Leven, relaties, (klungelige) seks, hoop, vrees, het vinden van een levensbestemming, alles komt in realistische proporties voorbij. Yaël Vinckx (NRC 4-2-'13): '(...) Girls is een opmerkelijk ironische vrouwenserie. Scherpe dialogen en ontroerende scènes. Zelfspot die al snel over gaat in berekende zelfhaat. (...) Maar anders dan in vrouwenseries als Sex & The City, waar de seks glamoureus, opwindend en hilarisch is, is ze in Dunhams wereld ongepolijst, grimmig en deprimerend.' Overladen met prijzen: Golden Globes, DGA-awards, Emmy's en nog veel meer.

Over Lena Dunham

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Lena Dunham (New York, 13 mei 1986) is een Amerikaans actrice, filmproducent, filmregisseur, schrijver en scenarioschrijver.

Biografie

Dunham is de dochter van kunstschilder Carroll Dunham en fotografe Laurie Simmons. Ze groeide op met haar ouders en jongere zuster Grace in New York. In 2008 behaalde ze haar bachelor in het creatief schrijven op de Oberlin College. In 2009 schreef en regisseerde ze haar eerste langspeelfilm, Creative Nonfiction, waar ze zelf in speelde en ook haar zuster Grace een rol in had. In 2010 schreef en regisseerde ze haar tweede film, Tiny Furniture, waarin ditmaal naast haarzelf en haar zuster, ook haar moeder in te zien was.

Vanaf 2012 is ze te zien in de HBO-televisieserie Girls waarin ze de hoofdrol vertolkt van Hannah Horvath. Ze is de bedenker en uitvoerend producent van de serie. Tijdens de 70e Golden Globe Awards in 2013 won ze de trofee voor beste komische serie alsoo…Lees verder op Wikipedia