Boek
Nederlands

Midden in de winternacht

Kristin Hannah (auteur), Harmien Robroch (vertaler)
Na een vliegtuigcrash ontmoet een door haar man en vriendin bedrogen vrouw een vader en zoon met wie ze een bijzondere relatie opbouwt.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Midden in de winternacht
Auteur
Kristin Hannah
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Comfort & joy
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
223 p.
ISBN
9789022578636 (paperback)

Besprekingen

Joy Candellare, de ik-figuur, is schoolbibliothecaris in Californië. Haar wereld is veranderd sinds ze ontdekte dat haar man een relatie heeft met haar zus en die is inmiddels zwanger van hem. De dag voor de kerstvakantie neemt ze impulsief het vliegtuig op weg naar Hope in Canada. Het vliegtuig stort neer en Joy vindt zichzelf terug bij een verwaarloosde Bed & Breakfast op een afgelegen plek in de staat Washington. Daar ontmoet ze de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die weduwnaar is. Wat een romantische kerstvertelling lijkt te worden, verandert door een onverwachte wending in het verhaal omdat Joy geconfronteerd wordt met de werkelijkheid. Daniel en Bobby lijken teruggebracht tot een metafoor. Een knap geschreven en goed vertaalde roman van de Amerikaanse bestsellerauteur (1960) waarin sommige zaken niet zijn uitgewerkt maar juist passen in de magie van het verhaal. Vrij kleine druk.

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia