Boek
Nederlands

Samen met Iko

Kolet Janssen (auteur), Sofie Nachtegael (illustrator)
+1
Samen met Iko
×
Samen met Iko Samen met Iko
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Levi speelt altijd met zijn onzichtbare vriendje Iko. Als hij zich zorgen maakt over de nieuwe juf die hij krijgt, is Iko ineens verdwenen. Nu kan Levi echt niet naar school! Gelukkig mag hij een dagje naar oma. Kan zij hem helpen Iko terug te vinden? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Samen met Iko
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Sofie Nachtegael
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789462915237 (hardback)

Besprekingen

Levi wil niet naar school, want Iko - zijn fantasievriendje - is plotseling verdwenen. Papa is ongeduldig en mama probeert hem over te halen met de belofte Iko terug te lokken met een bordje appel. Maar zonder Iko durft Levi het echt niet aan in de nieuwe klas van juf Sari met haar harde stem. Als hij vervolgens naar oma wordt gebracht, komt Levi weer tot rust en vinden ze spelenderwijs een uitweg. Oma maakt voor Iko een slaapzakje, zodat Levi hem voortaan overal mee naartoe kan nemen. Daarop laat Iko zich weer zien. De volgende dag mag hij met Levi mee naar school en blijkt juf Sari ook de kwaadste niet. Groot formaat prentenboek met illustraties in heldere kleuren waarop de emoties van Levi herkenbaar zijn weergegeven. Dat Iko alleen in de fantasie van Iko bestaat, is visueel gemaakt door hem slechts in enkele witte lijnen weer te geven en doorschijnend te maken. Grappig is dat hij, als je goed kijkt, op elke plaat te zien is. Zodra Levi zijn vertrouwen weer teruggevonden heeft, is …Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op d…Lees verder op Wikipedia