Boek
Nederlands

Kofi moet weg

Kolet Janssen (auteur), Bart Schoofs (illustrator)
+1
Kofi moet weg
×
Kofi moet weg Kofi moet weg
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Kofi moet weg
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Bart Schoofs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
112 p.
ISBN
9789044820706 (hardback)

Besprekingen

Thijs en Kofi zijn elkaars beste vrienden. Kofi komt uit Ghana maar woont al lange tijd met zijn zusjes en vader en moeder in België. Net als Thijs is hij gek op voetbal. Op een dag verschijnt Kofi niet op de voetbalwedstrijd. Hij heeft te horen gekregen dat hij samen met zijn familie binnen een maand terug moet naar Ghana. Thijs is helemaal overstuur. Is er dan niets te organiseren, zodat het gezin hier kan blijven? Wanneer Kofi plotseling spoorloos verdwenen is, wordt het echt menens. In pakkende zinnen vertelt de schrijfster over een heel actueel thema: de uitzetting van asielzoekers en/of vluchtelingen naar het land van herkomst. Kofi is een sympathieke hoofdpersoon, waardoor het schrijnende van de uitzetting door de lezers goed gevoeld wordt. De spanningsboog wordt goed opgevoerd. De schrijfster laat zien dat het leven vol moeilijke momenten zit, maar dat er ook weer nieuwe mogelijkheden komen met nieuwe vriendschappen. Een levendig en realistisch geschreven verhaal. Vanaf ca. 10…Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op …Lees verder op Wikipedia