Boek
Nederlands

Sterker dan jij

Kaat De Kock (auteur)
+1
Sterker dan jij
×
Sterker dan jij Sterker dan jij

Sterker dan jij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als Lara (16, ik-figuur) een relatie krijgt met Kobe is ze heel gelukkig. Maar als hij steeds vaker in woede uitbarst en gewelddadig wordt, verandert haar leven in een hel. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Geweld
Titel
Sterker dan jij
Auteur
Kaat De Kock
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
160 p.
ISBN
9789044829747 (hardback)

Besprekingen

De 16-jarige Lara (ik-figuur) is tot over haar oren verliefd op haar vriendje Kobe, die knap en lief is en haar verwent met luxe cadeautjes. Ze kan haar geluk niet op en zet hem op de eerste plaats. Maar als ze met hem naar bed gaat, flipt hij als hij hoort dat hij niet haar eerste was. Hij scheldt haar uit en walgt van haar. Lara huilt uit bij haar beste vriendin Eefje, die vindt dat ze hem moet dumpen. Maar als Kobe sorry zegt, valt Lara weer voor hem. Langzaam maar zeker zondert Kobe Lare af van haar vrienden en mishandelt haar regelmatig. Het erge is dat Lara denkt dat dit haar eigen schuld is. Ze voelt zich alleen en minderwaardig. Een interventie van haar vrienden helpt niet. Pas als Kobe echt te ver gaat, beseft Lara waar ze mee bezig is. Indringend en vlot verteld verhaal over verliefdheid, macht en grenzen. De auteur (1975) kan zich, net als in haar eerste roman ‘Selfie’* goed inleven in de belevingswereld van jongeren. Ze vindt de juiste, lichte toon om een zwaar onderwerp z…Lees verder

Over Kaat De Kock

Kaat De Kock (Bornem, 20 februari 1975) is een Belgische schrijver van jeugdliteratuur en romans.

In 2016 debuteerde ze met jeugdboek Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs. Daarna volgden nog Sterker dan jij, Chemie, Niets om het lijf, Dromenvanger en Wie denk je wel dat je bent?. Nadat ze al een paar jaar verhalen had geschreven voor Flair, verscheen in 2018 haar eerste chicklitroman Het is ingewikkeld en in 2019 Daar gaat de bruid. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Help, ik ben verliefd, dat werd geïllustreerd door cartooniste Christina De Witte en in 2021 het vervolg “Help, ik heb vakantie”.