Daisy
Nederlands

Help, ik ben verliefd!

Kaat De Kock (auteur), Sofie Demeyer (verteller)
+1
Help, ik ben verliefd!
×
Help, ik ben verliefd! Help, ik ben verliefd!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlie is te nerdy om bij de populaire meisjes te horen. Ze heeft het niet naar haar zin, elke dag naar die rotschool. Ook heeft ze ruzie met haar vriendinnen en Hakim, de leukste jongen van de klas, ziet haar niet staan. En haar moeder schrijft daar ook nog kinderboeken over! Komt het ooit nog goed?
Titel
Help, ik ben verliefd! / Kaat de Cock
Auteur
Kaat De Kock
Verteller
Sofie Demeyer  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
3:06
Oorspr. uitgever
Horizon
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Hoewel het omslag even een non-fictieboek over verliefdheid doet vermoeden, zie je bij het openslaan meteen dat het gaat om het verhaal van Charlie. Een tiener die bijna de basisschool verlaat, met haar strubbelingen: groeispurt nog niet gehad, school is stom maar nog erger: haar moeder schrijft kinderboeken gebaseerd op haar leven! Alsof dat leven niet al ellendig genoeg is zonder dat anderen erover kunnen lezen. Charlie vindt geen aansluiting bij de populaire meisjes, ze heeft ruzie met haar vriendinnen en ze is verliefd op Hakim die haar vast never nooit ziet staan. Of maakt ze toch een kans als ze met hem moet samenwerken? Schrijfstijl is vlot en sluit uitstekend aan bij doelgroep. Aan het begin van ieder hoofdstuk staan een grappige cartoon en openingszin. Zo staat bij hoofdstuk 4: 'waarin knuffie bijna gewurgd wordt'. De boodschap is meestal niet zo positief (waarin mijn hart gebroken wordt) tot er aan het eind wat verandert. Auteur schreef eerder succesvolle young adult-romans…Lees verder

Over Kaat De Kock

Kaat De Kock (Bornem, 20 februari 1975) is een Belgische schrijver van jeugdliteratuur en romans.

In 2016 debuteerde ze met jeugdboek Selfie, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs. Daarna volgden nog Sterker dan jij, Chemie, Niets om het lijf, Dromenvanger en Wie denk je wel dat je bent?. Nadat ze al een paar jaar verhalen had geschreven voor Flair, verscheen in 2018 haar eerste chicklitroman Het is ingewikkeld en in 2019 Daar gaat de bruid. In 2020 verscheen haar eerste kinderboek Help, ik ben verliefd, dat werd geïllustreerd door cartooniste Christina De Witte en in 2021 het vervolg “Help, ik heb vakantie”.