Boek
Nederlands

Nog 9 minuten : inspiratie voor meditatie

Jutta Borms (auteur), Evi Hanssen (auteur), Hilde De Baerdemaeker (auteur)
Praktisch boek met vele verschillende meditaties, gerangschikt op thema, bedoeld om te inspireren en aan te zetten tot mediteren.
Onderwerp
Meditatie
Extra onderwerp
levenskunst
Titel
Nog 9 minuten : inspiratie voor meditatie
Auteur
Jutta Borms Evi Hanssen Hilde De Baerdemaeker
Fotograaf
Kurt Stallaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2021
238 p. : ill.
ISBN
9789464101683 (paperback)

Besprekingen

Drie vrouwen met verschillende achtergronden, ontmoeten elkaar, worden vriendinnen en ontdekken dat ze alle drie mediteren. Door hun ervaringen onderling uit te wisselen verrijken en inspireren ze elkaar. Tijdens de lockdown door Covid-19, kwamen ze op het idee om hun meditaties in te spreken en dat werd al snel een populaire podcast-serie in België. Nu zijn de meditaties samengevat in een boek. Dat bestaat uit drie delen met meditaties om te snoozen, om te slapen en om overdag tussendoor te doen: de sneaky meditaties. Elke auteur vertelt vanuit haar eigen ervaring wat de mediatie voor haar betekent. Alle drie hebben ze zo hun eigen stijl en visie op de gegeven meditaties, zodat er altijd iets bij zit wat jou als persoon aanspreekt. De meditaties zijn ook voorzien van een QR-code, zodat je ze ook direct kunt beluisteren. Elke meditatie kent een inleiding, een doe-gedeelte, aangevuld met vragen als ook met lees- en kijktips. Evi Hanssen heeft eerder boeken geschreven: ‘Ergens Onderweg…Lees verder

Over Jutta Borms

Jutta Borms (1972) is een huisarts en televisiepresentator in België. Zij werd in Vlaanderen bekend door het survivalprogramma "Expeditie Robinson" waarvan zij de vierde serie won in 2003.

Borms studeerde geneeskunde en had rond 2006 had met drie collega's een huisartsenpraktijk in Tielrode. Hier werkte zij ook met alternatieve geneeswijzen als fytotherapie en acupunctuur. In 2007 begon ze een solopraktijk in het Waasland. Ze stopte toen met traditionele geneeskundige behandeling en ging neuraaltherapie en biopunctuur hanteren.

Borms schreef onder meer een nummer voor de politieserie Flikken. Tevens treedt zij af en toe op als zangeres en pianiste.

In 2004 werd zij gevraagd om op de Vlaamse televisiezender Vitaya in de maandelijkse gezondheidsshow "Vitali-Tijd" een regulier item te verzorgen onder de titel "Natuurlijk Gezond". Ze is ook verbonden aan de dagkliniek van Kasteel Groenhoven, waar ze onder meer chronischevermoeidheidssyndroom behandelt.…Lees verder op Wikipedia