Boek
Nederlands

50 lessen voor ondernemers

Jürgen Ingels (auteur)
+1
50 lessen voor ondernemers
×
50 lessen voor ondernemers 50 lessen voor ondernemers

50 lessen voor ondernemers

In dit boek verklapt Jurgen Ingels zijn lessons learned als topondernemer. Hij geeft praktische tips over hoe je je bedrijf naar het volgende niveau kunt tillen. Van operations tot het businessmodel, marketing en sales, jouw team en de financiële en juridische kwesties.

Met persoonlijke anekdotes illustreert hij zijn ondernemersverhaal, dat ook bij hem niet altijd van een leien d

Onderwerp
Ondernemen, Management
Titel
50 lessen voor ondernemers
Auteur
Jürgen Ingels
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Vijftig lessen voor ondernemers
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2020
197 pagina's : illustraties
ISBN
9789401461764 (hardback)

Besprekingen

De Belgen kennen Jürgen Ingels vooral als panellid van Leeuwenkuil, een tv-programma waarin ondernemers proberen hun plannen gefinancierd te krijgen. Zelf is Ingels een geslaagde ondernemer die verschillende succesvolle bedrijven opzette. In '50 lessen voor ondernemers' deelt hij zijn kennis en ervaring met de lezer. In vijftig korte stukken kijkt hij aan de hand van persoonlijke anekdotes terug op zijn loopbaan, zijn vallen en opstaan en wat hij daarbij heeft geleerd. Er komen talloze onderwerpen aan bod zoals financiering, businessplannen en marketing. De formule voor succesvol ondernemen geeft hij niet, die bestaat niet; ondernemen is vooral hard werken. Maar Ingels geeft in dit vlot geschreven boek wel veel praktische tips.

Over Jürgen Ingels

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mats Palinckx

Jürgen Ingels (16 maart 1971, Roeselare) is een Belgische ondernemer en durfkapitalist.

Ingels studeerde politieke en sociale Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en behaalde er een MBA. Daarna startte hij zijn carrière als investeringsmanager bij Dexia Ventures, het risicokapitaalfonds van Dexia. In 2001 richtte hij Clear2Pay op, een bedrijf in financiële technologie. Clear2Pay groeide door tot een internationaal bedrijf met kantoren in meer dan twintig landen en 1.200 werknemers. In 2014 werd Clear2Pay verkocht aan FIS. Na de verkoop van zijn bedrijf is hij teruggegaan naar het durfkapitaal.

Activiteiten

Sinds 2014 is Ingels managing partner bij SmartFin, een risicokapitaalfonds dat investeert in groeiende Europese technologiebedrijven. Hij is bestuurder bij verschillende grote en kleine bedrijven zoals WDP (BEL20), Materialise (NASDAQ), Ghelamco, Itiviti, Guardsquare, Unified Post en Deliverect.

Daarnaas…Lees verder op Wikipedia