Een depressieve popster trekt samen met een meisje dat aan geheugenverlies lijdt naar het kampeergebied De rode eekhoorn. Daar leren ze elkaar pas echt kennen
Onderwerp
Geheugenverlies
Titel
La ardilla roja / written and dir. by Julio Medem
Regisseur
Julio Medem
Componist
Txetxo Bengoetxea Alberto Iglesias 1955-
Acteur
Maite Yerro Emma Suárez Nancho Novo María Barranco
Taal
Spaans
Parallelle titel
The red squirrel
Uitgever
A-Film, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Spaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777931219
mooov

Besprekingen

Spaanse speelfilm uit 1993 van Julio Medem (Lucìa y el sexo; Los amantes del círculo polar), met Emma Suárez en Nancho Novo. Een depressieve popster trekt samen met een meisje dat aan geheugenverlies lijdt naar het kampeergebied De rode eekhoorn. Daar leren ze elkaar pas echt kennen. Cinema.nl geeft 4 (van 5) sterren: 'Een stijlvolle, romantische thriller die evolueert tot een spel van leugens en obsessies. Medem schreef zelf het scenario. Grote aantrekkingskracht van het verhaal is het dubbelzinnige van de opzet. Mooie fotografie van Gonzalo Berridi.' Geen extra's.

Over Julio Medem

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MariResendiz

Julio Medem Lafont Sanjuán Mendizabal (San Sebastian, 21 oktober 1958) is een Spaans filmregisseur.

Loopbaan

Hij won meer dan 25 filmprijzen op filmfestivals verspreid over Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Zo won hij in 1992 een Goya Award voor beste nieuwe regisseur voor Vacas en de jeugdprijs op het Filmfestival van Cannes 1993 voor La ardilla roja.

Filmografie

Lange speelfilms

  • 1992: Vacas
  • 1993: La ardilla roja
  • 1996: Tierra
  • 1998: Los amantes del Círculo Polar
  • 2001: Lucía y el sexo
  • 2003: La pelota vasca. La piel contra la piedra
  • 2004: ¡Hay motivo!
  • 2007: Caótica Ana
  • 2010: Habitación en Roma
  • 2012: 7 días en La Habana (segment Miércoles: "La tentación de Cecilia")…Lees verder op Wikipedia