Boek
Nederlands

Dottie's kuikens

Julie Sykes (auteur), Jane Chapman (illustrator)
+1
Dottie's kuikens
×
Dottie's kuikens Dottie's kuikens
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kip Dottie is op een morgen haar zes kuikens kwijt, die ze de een na de ander weer terugvindt. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dottie's kuikens
Auteur
Julie Sykes
Illustrator
Jane Chapman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dora's chicks
Editie
4
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
[28] p. : ill.
Aantekening
Vervolg op: Dottie's eieren
ISBN
9789056373979 (hardback)

Besprekingen

Als kip Dottie 's morgens even naar buiten gaat om te kijken of er al eten ligt voor haar en haar kleintjes (die uit Dottie's eieren kwamen), zijn alle zes de kuikens verdwenen. Dottie loopt de hele boerderij af om ze te zoeken: bij de varkens, bij de eendenvijver, naar de paardenstal... En op elk van die plaatsen kan ze op het nippertje één van haar kuikens redden. De andere moederdieren hebben geen oog voor de kuikens, ze hebben het veel te druk met hun eigen jongen.

Dan moeten de kleuters zeker helpen zoeken, en dat is geen makkie, want de kuikens zijn goed gecamoufleerd in de tekeningen (bv. tussen de eendenkuikens), en dat vormt telkens opnieuw een uitdaging. Maar het is een bekend en beproefd prentenboekengegeven. Ook verder biedt dit boek weinig verrassends: het repetitieve karakter, de dieren van de boerderij, de duidelijke en felgekleurde prenten met een gepaste hoeveelheid tekst erbij... allemaal voldoende garantie voor een geslaagd lente-prentenboek.

[Marleen…Lees verder
Het is nog heel vroeg in de morgen. Dottie gaat heel even buiten kijken of er al voer ligt. Maar als ze terugkomt, zijn haar zes kuikens weg. Ze gaat zoeken bij de biggetjes, de eenden, het paard en het roodborstje. Ze vindt haar kuikens terug - op een na. Verdrietig gaat ze terug naar het kippenhok en daar vindt ze haar zesde kuiken. Prentenboek in oblong formaat. De illustraties zijn eenvoudig, bevatten weinig details en zijn uitgevoerd in gedekte kleuren. De illustraties zijn om en om een en twee pagina's groot. Duidelijk letttertype met op iedere pagina een stukje tekst dat in de plaat is geplaatst. Op de schutbladen staan gele kuikens op een groene achtergrond. Ook prima te gebruiken bij thema's als de boerderij, dieren en de lente. Voor peuters vanaf ca. 3 jaar een stevig en vrolijk boek. Dit prentenboek is een vervolg op 'Dottie's eieren'*.