Boek
Nederlands

De blotebillenplons

Judith Koppens (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
De blotebillenplons
×
De blotebillenplons De blotebillenplons
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is zo warm dat Aap, Hond en Konijn willen gaan zwemmen. Hond wil eerst thuis nog spullen halen. Maar hij vergeet steeds weer iets, zelfs zijn zwembroek. Daar weten Aap en Konijn wel wat op! Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zwemmen, Vergeten
Titel
De blotebillenplons
Auteur
Judith Koppens
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2014
[24] p. : ill.
ISBN
9789044821598 (hardback)

Besprekingen

Het is een warme zomerdag. Te warm om te spelen. Aap, Konijn en Hond besluiten om te gaan zwemmen in het meertje. Hond gaat naar huis om zijn spullen te halen, maar ondanks dat hij goed nadenkt over wat hij mee wil nemen, vergeet hij toch steeds iets. Na drie keer teruglopen, neemt Hond voor de zekerheid alles maar mee wat hij in huis heeft staan. En dan is hij tóch nog iets heel belangrijks vergeten. Maar gelukkig weten Aap en Konijn daar een goede oplossing voor. Prachtige illustraties over dubbele pagina’s, in mooie frisse kleuren die door de gebruikte technieken ook iets zachts hebben. De goedlopende, ogenschijnlijk eenvoudige tekst staat in kleine blokken op een van de pagina's. Grappig prentenboek dat leert dat je zonder een goede voorbereiding al improviserend ook veel plezier kunt hebben. Vanaf ca. 4 jaar.

De blotebillenplons

Op een warme zomerdag besluiten drie vrienden te gaan zwemmen. Hond, Aap en Konijn trekken naar het meertje vlakbij. Hond loopt snel nog even naar huis om wat spullen te halen. Maar wat neem je eigenlijk allemaal mee om te gaan zwemmen?
Het verhaal lijkt wel een langgerekte klucht voor jonge luisteraars. Ze weten al snel wat Hond werkelijk nodig heeft om te kunnen zwemmen, maar hij blijft het vergeten. Alsof hij het met opzet doet! Ik hoor kinderen al roepen “Nee, dat heb je niet nodig, Hond! Neem je …. !”. Ik maak mijn zin hier niet af om de spanning er nog wat in te houden. Hoe ze uiteindelijk het probleem van Hond oplossen, wordt in de titel al meegegeven.
Mij kon het verhaal niet bekoren, toch is er zeker een publiek voor. Het verhaal vertelt letterlijk wat er op de prenten is weergegeven en omgekeerd. Er is weinig ruimte voor fantasie en humor.
De illustraties pasten naar mijn gevoel dan weer wel helemaal bij het verhaal. Ze scheppen een warme, zwoele sfeer op e…Lees verder