Boek
Nederlands

Sam Smith en de diamant van Don Carlos

Jonas Boets (auteur)

Sam Smith en de diamant van Don Carlos

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Sam Smith zit op een school voor geheimagenten en gaat stage lopen in Barcelona. Op een dag vindt hij een kostbare diamant. Er blijken meer mensen achter die diamant aan te zitten. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Diamant, Spioneren
Titel
Sam Smith en de diamant van Don Carlos
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2004
225 p.
ISBN
9789022318898

Besprekingen

Sam Smith* zit in het tweede jaar van de Britse spionnenschool. Hij gaat stage lopen in Barcelona en beleeft daar allerlei avonturen. Op een dag vindt hij een kostbare diamant. Wanneer de politie denkt dat Sam de diamant heeft gestolen, slaat hij op de vlucht en gaat zelf op onderzoek uit. Het is natuurlijk een jongensdroom om op een school te zitten voor geheimagenten waar 'achtervolgingstechnieken' en 'bevrijden uit benarde situaties' de vakken zijn. Het gaat hier echter om een vreemd verhaalgegeven met te veel toevalligheden. Het verhaal heeft een hoog tempo en is daardoor goed leesbaar, maar bestaat uit korte, houterige zinnen en oppervlakkig beschreven personages. Het omslag heeft een volwassen uitstraling. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia