Boek
Nederlands

Jop is een haai

Jonas Boets (auteur), Joke Van Camp (illustrator)
+1
Jop is een haai
×
Jop is een haai Jop is een haai
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Jop is een haai
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Joke Van Camp
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009
28 p. : ill.
ISBN
9789058385468

Besprekingen

De vis Jop is klein en geel. Toch gaat hij met gemak in gesprek met de grote dieren van de zee: met krab, met aal en met kwal. Jop is klein maar wel stoer. En trouwens, hij is toch immers een haai. Anders zouden ze toch niet zo van hem schrikken en van hem weg zwemmen? Het vrolijke verhaal wordt in korte zinnen verteld; zonder hoofdletters, nergens regeloverstijgend en zonder moeilijke, langere woorden. Het lukt de (jonge) auteur om met al deze ‘beperkingen’ een eenvoudig en klein verhaal groots te vertellen. De grote, vaak paginaoverstijgende prenten zijn geschilderd en zitten vol humor en kleurige details. Samen vormen ze een niet te missen boek voor beginnende lezers. Kleine, handzame uitgave, gedrukt op glanzend papier en in een prima prijs-kwaliteitverhouding. Aanrader in het grote aanbod van leesboekjes voor beginnende lezers en voor lezers die in het leesproces behoefte hebben aan wat extra zelfvertrouwen. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Jop is een haai

Jop de vis is heel klein.. Klein en geel. Hij heeft een vin op zijn buik. En een vin op zijn rug. Ook die zijn heel klein. Maar let op! Jop de vis is klein. Maar hij is wel heel stoer. Want Jop is een haai. Of dat denkt hij toch. Een vrolijk verhaal voor eerste lezers, over een heel stoer klein visje dat de grote vissen van de zee niet uit de weg gaat! Jop is tenslotte een haai! In werkelijkheid is Jop een lief, klein, kleurrijk visje. Maar als je het boek héél goed leest, en goed naar de illustraties kijkt, dan zal je merken dat Jop echt wel een haai is! Het is niet makkelijk om met eenvoudige woorden een fijn verhaal te creëren. Maar dit boekje zal, zowel met de inhoud als met de illustraties, de jonge lezertjes zeker aanspreken. Een aanrader!

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia