Lettertype dyslexie
Nederlands

Gekke Iris wordt vermist

Jeremy Strong (auteur), Charlotte Bakker (vertaler)
+1
Gekke Iris wordt vermist
×
Gekke Iris wordt vermist Gekke Iris wordt vermist
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gekke Iris de struisvogel is de mascotte van de school. Als ze pal voor een belangrijke voetbalwedstrijd is verdwenen, gaan Merel en Joost meteen op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Gekke Iris wordt vermist
Auteur
Jeremy Strong
Vertaler
Charlotte Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mad Iris goes missing
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2012
64 p. : ill.
ISBN
9789055295036 (hardback)

Besprekingen

Tweede boekje over de allesverslindende struisvogel Gekke Iris, mascotte van basisschool De Puddingstraat. Als pal voor de voetbalwedstrijd tegen De Besten de vogel is verdwenen, gaan Merel en Joost meteen op onderzoek uit. Deeltje uit de serie 'Piraatjes'*, speciaal geschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen. Via de twee bijgeleverde cd's, waarop de tekst vertraagd is ingesproken en aangegeven wordt wanneer de bladzijde wordt omgeslagen, kan de lezer in een rustig tempo meelezen. De indeling in hoofdstukken, het fladderzetsel, de ruime interlinie en witregels verhogen de leesbaarheid. Heldere taal met gebruik van dialogen en verleden tijdsvorm, AVI-E5. De gebeurtenissen spelen zich af op de twee rivaliserende scholen; ze zijn hilarisch en spannend. De vele pentekeningen haken hierop in en zijn een meerwaarde. De schoolkinderen Merel en Joost zijn meer dan gewone vrienden, ook al zeggen ze van niet. Hun gedachten en gevoelens bieden identificatiemogelijkheden voor zowel jong…Lees verder

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia