Boek
Nederlands

De magie van het nietsdoen : wat loslaten echt betekent

Jeffrey Wijnberg (auteur), Peter de Wit (auteur)
+1
De magie van het nietsdoen : wat loslaten echt betekent
×
De magie van het nietsdoen : wat loslaten echt betekent De magie van het nietsdoen : wat loslaten echt betekent

De magie van het nietsdoen : wat loslaten echt betekent

In de reeks:
De moderne mens is gewend om actie te ondernemen. Zeker als het gaat om het oplossen van psychische problemen. De boel de boel laten, kijken waar het schip strandt of de dingen nemen zoals ze zijn, is een levenshouding die wordt gezien als laks en ondermaats. Zo moet liefdesverdriet worden bestreden, moeten ruzies op constructieve wijze worden uitgepraat en drukke kinderen, desnoods met pillen, wo
Extra onderwerp
psychische problemen
Titel
De magie van het nietsdoen : wat loslaten echt betekent / Jeffrey Wijnberg ; met Sigmund-illustraties van Peter De Wit
Auteur
Jeffrey Wijnberg Peter de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schiedam]: Scriptum, 2017
130 p. : ill.
Aantekening
Enkele pasages zijn eerder verschenen als column in De Telegraaf
ISBN
9789463190237 (hardback)

Besprekingen

Dit boek stelt de maatschappelijke ontwikkeling van steeds maar actie ondernemen aan de kaak en pleit voor een herwaardering van het nietsdoen: toekijken, afwachten, diep ademhalen, lachen, huilen en uitrusten. De auteur, psychotherapeut met een provocatieve stijl van communiceren, heeft al vele boeken geschreven, waaronder 'Provocatief coachen' (2006). Dit boek is op een no-nonsense directe en heldere manier geschreven zoals je van de auteur kunt verwachten. De schrijfstijl is gemakkelijk en zal regelmatig een glimlach op het gezicht van de lezer toveren. Bovendien kan het boek confronterend zijn; alle bezwaren tegen nietsdoen worden onderuit gehaald. Het boek is geïllustreerd met enkele stripjes van Peter de Wit over psychiater Sigmund. Een aanrader voor iedereen die zich de magie van het nietsdoen eigen wilt maken. Bevat informatie over de auteur en zijn eerder verschenen boeken.

Over Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Robert Wijnberg (Madison (Wisconsin), 1951) is klinisch psycholoog, psychotherapeut, schrijver en columnist in Groningen. Jeffrey Wijnberg is, samen met collega Jaap Hollander, grondlegger van de provocatieve therapie in Nederland.

Levensloop

Wijnberg is geboren in de VS uit Nederlandse ouders, zijn vader was scheikundehoogleraar Hans Wijnberg. Hij volgde het gymnasium in Nederland en ging vervolgens enkele jaren naar Oberlin College in Oberlin (Ohio) om muziek en psychologie te studeren. Hij sloot zijn studie in 1977 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de klinische psychologie. Daarna vestigde hij zijn privé-praktijk in de binnenstad van Groningen, waar hij nog steeds praktijk houdt. Vanaf 1979 publiceerde hij een lange reeks populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.

Wijnberg heeft zich gespecialiseerd in de provocatieve stijl van coaching en therapie en werkt in de ontwikkeling eraan veel samen m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties