Boek
Nederlands

Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers

+1
Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers
×
Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers

Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een hypothese van wat er over twintig jaar allemaal mogelijk zal zijn dankzij de wetenschap: robots, zelfbestuurbare auto's, verplaatsbare wegwerpcomputers. Ook het gevaar dat de natuur loopt als gevolg van de technologische ontwikkeling komt aan bod. Gecontroleerd door professors aan de K.U. Leuven.
Titel
Groeten uit 2030 : van plastic soep tot allesmakers
Auteur
Jan Paul Schutten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2011
96 p. : ill.
ISBN
9789026129742 (hardback)

Besprekingen

Hoe zou de wereld eruit zien in 2030? Dat is de centrale vraag in het nieuwe boek van Jan Paul Schutten. Op een heel toegankelijke manier en in een sympathieke, vlotte schrijfstijl snijdt hij een aantal onderwerpen aan waar kinderen van een jaar of negen minstens evenveel of misschien zelfs meer mee bezig zijn dan volwassenen. Zo heeft hij het onder andere over voedsel en de bereiding ervan, over de klimaatopwarming, over hoe we huizen bouwen of waar we technologie en robots voor gebruiken.
Schutten heeft zijn huiswerk grondig gemaakt, en de feiten die hij in teksten van uiteenlopende formaten en lay-outs serveert, zijn niet uit de lucht gegrepen, hoe futuristisch ze soms ook aandoen. Dit boek geeft dan ook op een heel prettige manier een heleboel wetenschappelijk verantwoorde informatie over recente ontwikkelingen, bedoeld voor kinderen die graag het fijne weten over de grote problemen van onze tijd en de mogelijkheden voor de toekomst.
Die kinderen moeten wel lezers zijn. …Lees verder
Vanuit de gedachte dat het altijd spannend is om een blik te werpen in de toekomst, bespreekt de auteur verschillende thema’s die al dan niet op middellange termijn voor veranderingen kunnen zorgen. Dit doet hij, in deze bijzondere en wat onderwerp betreft ook opvallende uitgave, op enthousiaste wijze en in een helder en actueel taalgebruik. Elk hoofdstuk begint met een bericht aan de lezer uit 2030, wisselend positief of wat negatiever over de verandering. Vervolgens wordt daarop ingezoomd. Bij het thema 'huis' wordt ingegaan op de mogelijkheden die de computer gaat bieden om het huishouden te organiseren. Bij het thema energie wordt ingegaan op oude en nieuwe energievormen en de rol van de robot. Kleurrijke lay-out met veel kleurenillustraties en gekleurde kaders. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur. Er is geen register aanwezig. Het is vooral een informatief leesboek geworden dat de lezer aan het denken zet en zeker geen bladerboek. De voorbeelden zijn herkenbaar en zullen zeker…Lees verder

Over Jan Paul Schutten

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jan Paul Schutten (Vlissingen, 30 november 1970) is een Nederlandse schrijver van jeugdliteratuur.

Carrière

Schutten is een schrijver van kinderboeken. Het grootste deel van zijn werk bestaat uit informatieve boeken, met name over dieren, geschiedenis en wetenschap. Met zijn debuut Ruik eens wat ik zeg, een non-fictieboek over de taal van planten en dieren won hij meteen een Vlag en Wimpel. In 2008 ontving Schutten de Gouden Griffel voor Kinderen van Amsterdam en in 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft- en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Dit boek werd ook bekroond met het Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. In 2009 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: De wraak van het spruitje. Jan Paul Schutten werd in 2015 voor 2 jaar benoemd als Kinderboekenambassadeur, een initiatief van Stichting Lezen en het Nederlandse Letterenfonds. In deze …Lees verder op Wikipedia