Boek
Nederlands

De wesp

Jan Maillard (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba en Bumbalu spelen heerlijk buiten. Maar dan wordt Bumbalu in zijn neus geprikt door een wesp. Dat doet pijn! Bumba wil zijn vriend helpen en haalt gauw een verbanddoos. Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties en een stoffen geluidsknop in de vorm van een neus. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Pijn hebben
Titel
De wesp
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, [2017]
[14] p. : ill
ISBN
9789462772274 (hardback)

Besprekingen

Het is heerlijk weer en Bumba en Bumbalu spelen buiten met een bal. Als Bumbalu de bal wil oppakken naast een bloem, prikt een wesp in zijn neus. Dat doet pijn! Bumba wil zijn vriend helpen en haalt gauw een verbanddoos. Daar zitten ‘zalfjes, pleisters en windsels’ in. Daarna heeft Bumbalu geen pijn meer. Stevig vierkant hardkartonnen prentenboek uit de serie over clown Bumba en zijn vriendjes, bekend van televisie, uitgebreide merchandising en een succesvolle theatershow. In het midden is een rond gat uitgestanst, waar een rode met stof beklede neus doorheen steekt, die piept als erop gedrukt wordt. De op peuters gerichte illustraties zijn in felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijnd. De tekst, drie regels per spread, is eenvoudig en maakt nogal grote sprongen. Peuters zullen vooral geïnteresseerd zijn in de herkenbare figuren en de rode piepneus. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia