Boek
Nederlands

Wat was er echt belangrijk in mijn academisch leven?

Jan Blommaert (auteur)

Wat was er echt belangrijk in mijn academisch leven?

“Twee van mijn maîtres à penser stierven relatief jong. Michel Foucault was 57, Erving Goffman 60. Het is zeer waarschijnlijk dat ook ik relatief jong zal sterven. Ik ben nu 58 en bij mij is medio maart 2020 kankerstadium 4 gediagnosticeerd. Als er plotseling heel weinig toekomst over is om te plannen, over te speculeren of van te dromen, gebruikt men zulke historische momenten vaak als een aanspo
Titel
Wat was er echt belangrijk in mijn academisch leven?
Auteur
Jan Blommaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2020
Verschijningsdatum
21-09-2020
ISBN
9789462672673 (paperback)

Over Jan Blommaert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Blommaert. De foto is gemaakt met de webcam van de laptop die voor hem stond en door zijn rechterhand werd bediend.

Jan Blommaert (Dendermonde, 4 november 1961 – Antwerpen, 7 januari 2021) was een Belgisch sociolinguïst en taalkundig antropoloog. Hij was hoogleraar taal, cultuur en globalisering aan de Tilburg University en directeur van het Babylon-centrum voor de studie van superdiversiteit. Hij schreef onder meer Discourse: A Critical Introduction (2005) en The Sociolinguistics of Globalization (2012).

Biografie

Jan Blommaert werd geboren in Dendermonde en groeide op in Brussel. Zijn vader Paul had een vleesbedrijf waarin hij meehielp. Hij behaalde een licentiaat in de Afrikaanse geschiedenis en filologie aan de Universiteit Gent. In 1989 promoveerde hij aan dezelfde universiteit met een proefschrift over Kiswahili politieke stijl.

Na zijn doctoraat was Blommaert werkzaam als onderzoeker van de International Pragmatics Association aan de Universiteit Antwerpen. In 1999 keerde hij terug naar Gent waar hij professor en h…Lees verder op Wikipedia