Erewoord, Alex Cross

James Patterson (auteur), Dennis Keesmaat (vertaler)
Titel
Erewoord, Alex Cross
Auteur
James Patterson 1947-
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cross my heart
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2014
395 p.
ISBN
9789023484776 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Terwijl detective Alex Cross nieuwe moordzaken probeert op te lossen, weet hij niet dat een psychopathische moordenaar het op hem en zijn gezin gemunt heeft. Dit nieuwe deel in de serie rond Alex Cross vertelt het verhaal afwisselend vanuit rechercheur/psycholoog Alex Cross en de psychopaat die zijn leven tot een hel wil maken. Dat maakt het bijzonder spannend. De lezer weet wat er dreigt te gebeuren, maar de hoofdpersonen hebben niets in de gaten. Maar pas tegen het einde van het boek gebeurt er daadwerkelijk iets. Eigenlijk zijn er twee verhaallijnen: het werk van Cross en zijn vrouw om moorden op te lossen en de psychopaat die steeds dieper in het leven van het gezin Cross weet door te dringen. De korte hoofdstukken verhogen de spanning. De belevenissen van de gezinsleden blijken erg belangrijk te zijn voor de psychopaat. Het verhaal heeft geen einde, voor de oplossing zal er een nieuw deel komen in deze serie.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties