E-boek
Nederlands

Waarom zou je de klassieken lezen

Italo Calvino (auteur)
+1
Waarom zou je de klassieken lezen
×
Waarom zou je de klassieken lezen Waarom zou je de klassieken lezen

Waarom zou je de klassieken lezen

Genre:
‘Waarom zou je de klassieken lezen?’ Het enige dat daarvoor spreekt, zegt Italo Calvino in deze gelijknamige verzameling essays die in 1991 voor het eerst verscheen, is dat het lezen van de klassieken beter is dan ze niet lezen. Bij Calvino betekent die uitspraak meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Nadat hij veertien definities van ‘de klassieken’ heeft geformuleerd, geeft hij aan de hand va
Onderwerp
Literatuur
Titel
Waarom zou je de klassieken lezen
Auteur
Italo Calvino
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Perché leggere i classici
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789020416343
CloudLibrary
actxe8r9

Andere formaten:

Over Italo Calvino

Italo Calvino (Santiago de las Vegas, Cuba, 15 oktober 1923 – Siena, 19 september 1985) was een Italiaans schrijver van romans, verhalen, essays en een toneelstuk.

Levensloop

Op 15 oktober 1923 werd Italo Calvino geboren op Cuba, waar de familie vanwege zijn vaders werk voor een korte periode naartoe was verhuisd. In 1925 keerden ze terug naar San Remo in Italië. Dit was de geboorteplaats van zijn vader, een landbouwkundig ingenieur. Zijn moeder was biologe en afkomstig van Sardinië. Na zijn gymnasiumopleiding ging Italo landbouwkunde studeren aan de universiteit van Turijn, maar hij gaf in 1943 zijn studie op om zich bij de communistische Brigate Garibaldi van de partizanen aan te sluiten in de Alpi Marittime. In 1945 ging hij terug naar zijn universiteit, maar dan als student aan de Letterenfaculteit. In 1947 studeerde hij af met een scriptie over Joseph Conrad.

Na de bevrijding werd hij actief lid van de Italiaa…Lees verder op Wikipedia