E-boek
Nederlands

Als op een winternacht een reiziger

Italo Calvino (auteur), Henny Vlot (vertaler)
+1
Als op een winternacht een reiziger
×
Als op een winternacht een reiziger Als op een winternacht een reiziger

Als op een winternacht een reiziger

In de reeks:
Genre:
‘Als op een winternacht een reiziger’ van Italo Calvino gaat over twee protagonisten, Lezer en Lezeres. Zij zijn beide in het bezit van ‘Als op een winternacht een reiziger’, maar al snel blijken hun exemplaren van het werk onvolledig te zijn. Hun zoektocht naar een volledige versie, van de juiste auteur, en naar elkaar, is enerzijds een komedie, anderzijds een tragedie. ‘Als op een winternacht ee
Onderwerp
Boekcultuur
Titel
Als op een winternacht een reiziger
Auteur
Italo Calvino
Vertaler
Henny Vlot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2019
ISBN
9789020415940
CloudLibrary
3h9rgg9

Over Italo Calvino

Italo Calvino (Santiago de las Vegas, Cuba, 15 oktober 1923 – Siena, 19 september 1985) was een Italiaans schrijver van romans, verhalen, essays en een toneelstuk.

Levensloop

Op 15 oktober 1923 werd Italo Calvino geboren op Cuba, waar de familie vanwege zijn vaders werk voor een korte periode naartoe was verhuisd. In 1925 keerden ze terug naar San Remo in Italië. Dit was de geboorteplaats van zijn vader, een landbouwkundig ingenieur. Zijn moeder was biologe en afkomstig van Sardinië. Na zijn gymnasiumopleiding ging Italo landbouwkunde studeren aan de universiteit van Turijn, maar hij gaf in 1943 zijn studie op om zich bij de communistische Brigate Garibaldi van de partizanen aan te sluiten in de Alpi Marittime. In 1945 ging hij terug naar zijn universiteit, maar dan als student aan de Letterenfaculteit. In 1947 studeerde hij af met een scriptie over Joseph Conrad.

Na de bevrijding werd hij actief lid van de Italiaa…Lees verder op Wikipedia