Boek
Nederlands

Meiden met een missie

Isabelle De Ridder (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
Sinds de scheiding zit de moeder van Suus (12, ik-persoon) altijd thuis en lacht nooit. De vader van Suus heeft een leuk, nieuw gezin en Suus zit er tussenin. Ze wil haar moeder weer gelukkig maken. En dus gaat Suus met haar vriendin Sam op zoek naar een leuke man! Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
verhalen, avontuur
Titel
Meiden met een missie
Auteur
Isabelle De Ridder
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
198 p. : ill.
ISBN
9789021680071 (hardback)

Besprekingen

Je hebt een moeder die na haar werk voortdurend op de bank zit, nergens heen gaat en nooit meer lacht. Je vader woont met zijn nieuwe gezin ergens anders en jij zit daar tussenin. Dat geldt voor Suus (12, ik-persoon) die het heel gezellig vindt bij haar vader, maar dat niet tegen haar moeder durft te zeggen. Samen met haar vriendin Sam bedenkt ze dat haar moeder gewoon een nieuwe man moet vinden. Ze hebben vanaf dat moment een missie! Suus ziet dat haar moeder niet gelukkig is en neemt het heft in handen. Soms lopen dingen verkeerd maar dan is haar vriendin Sam er om dat te verhelpen. Dit verhaal is grappig maar ook verdrietig tegelijk. Het toont aan hoe kinderen zich een speelbal kunnen voelen van hun gescheiden ouders. De moeder van Suus kan de scheiding maar niet verwerken, terwijl vader alweer met een nieuw gezin bezig is. Kinderen met gescheiden ouders zullen zich zeker in dit verhaal herkennen. Een zielig maar ook zeer humoristisch boek met een duidelijk thema. Isabelle de Ridde…Lees verder

Meiden met een missie

Suus vindt het ellendig dat haar moeder het weekend doorbrengt met lezen op de bank. Na drie jaar scheiding vindt ze het hoog tijd dat haar mams iets leuk gaat doen. Suus zit ook gewrongen in een nieuwe regeling tussen beide ouders. Om de week gaat ze bij een van hen logeren. Bij haar papa en zijn nieuwe vriendin José vindt ze het prettig om haar nieuwe broertje Lexje te knuffelen. Bij haar papa beleven ze telkens samen leuke dingen. Maar dan voelt ze zich schuldig als ze weer bij mams thuiskomt. Suus en haar beste vriendin Sam willen de mama uit het huis krijgen. Ze vormen een heus team waarbij ze datings willen plannen voor haar moeder. Het is een heel gedoe om zowel de juiste man te vinden als een ontmoeting te regelen zonder dat haar moeder het in de gaten heeft. Wanneer dit op niets uitdraait, komt haar moeder zelf met een verrassing op de proppen … Niet alleen is haar moeder weer gelukkig, maar Suus mag nu zelf ook kiezen hoe ze haar leven tussen beide gezinnen plant.


Lees verder

Suggesties