Boek
Nederlands

Naar bed

Ingrid Godon (illustrator), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie en Cezar maken zich klaar om te gaan slapen: tanden poetsen, pyjama aan, een verhaaltje lezen… Gevolgd door vijf vertelplaten met woorden over naar bed gaan en raadselrijmpjes die de lezer moet aanvullen.
Titel
Naar bed
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2012
20 p. : ill.
ISBN
9789031735419 (hardback)

Besprekingen

Kikker Cezar en muisje Nellie maken zich op om naar bed te gaan. In vierregelige rijmen worden de illustraties begeleid waarop te zien is waar zij mee bezig zijn. De laatste vijf illustraties bestaan uit losse afbeeldingen om te benoemen en zo de woordenschat rond naar bed gaan uit te breiden. Bovendien geven ze steun om antwoord te geven op de vijf raadselrijmen. Het boekje uit de uitgebreide reeks 'Nellie & Cezar'* stimuleert tot vertellen en samen aan het ontdekken gaan. Speelse, oblong uitgave in vrolijke kleuren, die uitgevoerd is in dun karton met twee afgeronde hoeken. De tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van voor- en achterplat. Goed afgestemd op en verrijkend voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties