Boek
Nederlands

Ik ben blij!

Ingrid Godon (illustrator), Bette Westera (auteur)
+1
Ik ben blij!
×
Ik ben blij! Ik ben blij!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Nellie en Cezar naar buiten gaan, maken ze van alles mee. Ze schrikken als de paraplu wegwaait, krijgen ruzie met de veerman en zijn bang voor het onweer. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm, waarin elf emoties aan bod komen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Ik ben blij!
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Bette Westera
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789401446822 (hardback)

Besprekingen

Belevenissen van Nellie en Cezar (bekend van veel prentenboeken en de tv-serie). Het regent en ze vervelen zich, maar dan komt olifant ze ophalen. Onderweg komen ze Pol tegen die alleen op een boomstronk zit. Samen vervolgen ze hun weg, raken de paraplu kwijt, krijgen ruzie met de veerman, zijn bang voor het onweer en gaan op zoek naar Polleke, de pop van Pol. Prentenboek waarbij op elke spread een bepaald gevoel (eenzaam, bang, verdrietig, vrolijk, trots) tot uitdrukking komt in een vierregelig ritmische tekst in verschillende rijmvormen. Het is een doorlopend verhaal waarin de auteur op knappe wijze de gevoelens organisch verwerkt. Na de korte tekst op rijm volgt dan steeds een zin waarin het gevoel wordt benoemd. De bladvullende illustraties zijn grof opgezet, met een beperkt aantal kleuren, maar geven op sfeervolle wijze de gevoelens van de personages heel goed weer en sluiten daarmee naadloos aan op de tekst. Aan het slot worden op een spread alle gevoelens (in totaal elf) die aa…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties