De zoon van een verdronken zeeman staat er sinds zijn 12e alleen voor en weet zich, na de nodige tegenslagen, op te werken tot wijnhandelaar in het Barcelona van de 14e eeuw.
Titel
De erfgenamen
Auteur
Ildefonso Falcones
Vertaler
Joke Mayer Fennie Steenhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Los herederos de la tierra
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
862 p.
Aantekening
Vervolg op De kathedraal van de zee
ISBN
9789024577378 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Met zijn eerste roman 'De kathedraal van de zee' (2006), die zich afspeelt in het Barcelona van de veertiende eeuw, werd Ildefonso Falcones (1959) van de ene op de andere dag een internationale bestsellerauteur. Na twee eveneens succesvolle romans die zich allebei in Andalusië afspelen, keert Falcones tien jaar na 'De kathedraal van de zee' weer terug naar Barcelona. Het verhaal begint drie jaar later (in 1387) en heeft een nieuwe hoofdpersoon, Hugo Llor. Hij is de zoon van een verdronken zeeman die het vanaf zijn twaalfde alleen moet zien te redden. Na veel tegenslagen, ook in de liefde, lukt hem dat. Hij brengt het tot wijnhandelaar en wordt uiteindelijk ook gelukkig in de liefde. Dat is een bekend verhaal. Falcones (1959) vertelt het op adequate wijze en onderscheidt daarbij duidelijk de goeden van de slechten. Het bijzondere van deze roman zit hem in het brede tijdsbeeld dat de schrijver schildert. Met aanstekelijk plezier en met veel gevoel voor detail voert Falcones je een tijd …Lees verder

Over Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones de Sierra (Barcelona, 1959) is een Spaans advocaat en auteur.

Falcones werkt in Barcelona als advocaat en leidt daar zijn eigen kantoor. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schreef hij in vier jaar tijd zijn debuutroman, De Kathedraal van de Zee. Dit is een historische roman die zich in de middeleeuwen in Barcelona afspeelt tegen de achtergrond van de bouw van de Santa María del Mar.

Sinds de verschijning van het boek, eind 2006, zijn er in Spanje meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Intussen is het boek in allerlei talen vertaald en in meer dan 30 landen verschenen.

Werk

  • 2007: De Kathedraal van de Zee (orig.: La Catedral del Mar)
  • 2009: De Hand van Fatima (orig.: La Mano de Fatima)
  • 2014: Koningin op blote voeten (orig.: La Reina Descalza (2013))
  • 2017: De erfgenamen (orig.: Los herederos de la tierra (201…Lees verder op Wikipedia