Boek
Nederlands

Flashmob

Guy Didelez (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Flashmob
×
Flashmob Flashmob
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Flashmob
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
142 p. : ill.
ISBN
9789462342026 (hardback)

Besprekingen

Flashmob is het derde boek in de intussen vijfdelige reeks over Sander en Alien dat Guy Didelez zonder Marc De Bel schrijft. Het eerste boek, Alien, veroorzaakte naar het schijnt wat opschudding in Nederland, waar de ongodsdienstige verwijzing naar buitenaardse wezens niet erg gesmaakt werd. Toegegeven, er wordt wat afgezoend en gedroomd van massages met factor vijftig zonnebrandcrème, maar verder mag Flashmob een braaf boek worden genoemd. In dit nieuwe verhaal heeft Sander zich voorbereid op een paar romantische vakantiedagen aan zee met zijn vriendinnetje Alien. Zij heeft echter andere plannen: meedoen aan een flashmob in Brugge met als thema ‘de geheime liefde’. Toepasselijk, want ook Sander wil hun prille liefde nog niet aan de grote klok hangen. Erg gerust is hij er echter niet in, zeker niet wanneer Alien hun vervoersmiddel van stal haalt: een gloednieuwe rood-witte scooter. Uiteraard komen daar moeilijkheden van, al helemaal wanneer ze in Brugge enkele oud…Lees verder
Alien en Sander gaan op de rood-witte scooter van de tante van Alien naar Brugge, om mee te doen met een flashmob. De flashmob heeft als thema Geheime liefde en de liefde van Alien en Sander is geheim, in ieder geval voor de ouders van Sander die hem veel te jong voor een relatie vinden. Na de flashmob blijkt de scooter gestolen. Dit is deel vijf uit een serie boeken over Alien en Sander*. Voor en achter in het binnenwerk een plattegrond van Brugge; een kleurrijke tekening van Sander en Alien op de scooter en Nico en Sinke op de motor op het voorplat. Door het boek heen in grijstinten uitgevoerde tekeningen die het verhaal ondersteunen. Technisch en inhoudelijk (korte zinnen, hedendaags taalgebruik) is het verhaal afgestemd op lezers vanaf ca. 11 jaar.

Flashmob

In dit vijfde boek in de serie rond de tieners Sander en Alien, leren we hen van hun meest avontuurlijke kant kennen ... Of niet echt, want spannend is dit boek allesbehalve. Sander kijkt uit naar een paar vakantiedagen met zijn vriendin Alien, maar zijn ouders verplichten hem om mee te komen naar zee. Hij is ongelooflijk teleurgesteld (want emoties bij tieners, dat gaat in de superlatieven, iets wat Didelez wel begrepen heeft), maar dan blijkt dat Alien ook in de buurt zal verblijven. Wat een toeval! Alien schreef hen beiden in voor een mysterieuze flashmob in de Brugse binnenstad, dus die paar dagen rustig vakantie vieren waren buiten haar gerekend. En dan komen ze nog een oude bekende tegen ... Het verhaal leest als een slecht stripverhaal. De spanning wordt slechts gebrekkig opgebouwd, de toevalligheden zijn soms echt te groot en de gebeurtenissen nogal van de pot gerukt. Zo is er de achtervolging per scooter waarbij ze achternagezeten worden door twee rasechte motards, in het …Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties