Boek
Nederlands
Geronimo Stiltonox (ik-persoon) is gezagvoerder van een enorm ruimteschip. De ruimtemuizen vinden een vreemde bol. Het is een schatkaart! Kunnen ze de schat vinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Onderwaterpiraten
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero del pianeta sommerso
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, © 2020
123 p. : ill.
ISBN
9789059248335 (hardback)

Besprekingen

Een deel uit de zeer uitgebreide serie waarin de belevenissen van Geronimo Stilton en zijn vrienden worden beschreven. De verhalen worden door verschillende schrijvers geschreven en ook de illustrators zijn divers. De avonturen zijn autobiografisch, wat betekent dat de schrijver de ik-persoon is. Wat direct opvalt bij het openen van het boek is de typografie. Er worden veel verschillende lettertypes gebruikt die ook nog verschillen in grootte en zij vallen nog meer op door het kleurgebruik. Hoofdpersoon is deze keer niet Geronimo Stilton, maar Geronimo Stiltonox, gezagvoerder van de Zwarte Gaten Kaas, een enorm ruimteschip vol muizen. Het verhaal is simpel: De kosmomuizen vinden een vreemd voorwerp in de buurt van hun ruimteschip. Ze willen dit terugbrengen naar degene die het verloren heeft, maar dat is niet zo eenvoudig.... Deel 86 van de 'Geronimo reeks', deel 85 was ‘Gi-ga-gefeliciteerd!'* (2020). Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties