Makkelijk lezen
Nederlands

Het oog van de zee

Ook verschenen als De ontdekking van de superparel

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Ferrario (illustrator), Juliette Rosenkamp (bewerker)
+1
Het oog van de zee
×
Het oog van de zee Het oog van de zee

Het oog van de zee

Ook verschenen als De ontdekking van de superparel

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De muis Geronimo (ik-persoon) gaat samen met Pettie op reis. Ze gaan naar een eiland, waar hij leert duiken. Er gaat van alles mis. Totdat Geronimo een mooie parel vindt. Maar een dief vindt hem ook mooi! Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Het oog van de zee
Ook verschenen als
De ontdekking van de superparel
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Ferrario
Bewerker
Juliette Rosenkamp
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero della perla gigante
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
115 p. : ill.
ISBN
9789059248366 (hardback)

Besprekingen

Hoewel Geronimo Stilton (ik-persoon) een hekel heeft aan reizen, gaat hij met Pettie mee op reis naar een eiland. Met duiken gaat er van alles mis totdat hij een schitterende parel in de zee vindt. Maar een dief wil de parel ook graag hebben. Wat moet Geronimo doen? Dit is een spannend Makkelijk Lezen Stilton-verhaal, met minder moeilijke woorden en korte zinnen. Geschreven in de ik-vorm vanuit Geronimo. Het verhaal is verdeeld over korte hoofdstukken. Vele kleine kleurrijke, cartoonachtige tekeningen ondersteunen de tekst en worden afgewisseld met af en toe een paginavullende illustratie. De tekst zelf is in grote, schreefloze letters gedrukt waarbij sommige woorden en zinnen worden uitgelicht in een ander lettertype en kleur. De zinsbouw klopt niet altijd, de zinnen zijn soms te letterlijk vertaald, en de tekst loopt niet altijd even vloeiend. Nieuwe karakters worden voorgesteld op een eigen pagina met biografische gegevens. Stevige uitgave, met achterin enkele doeopdrachtjes, vrage…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties