Boek
Nederlands

Expeditie Zonnesteek

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Dorette Zwaans (vertaler)
Noormuizen Geronimorr Stilsson, Kloet en Muizegard gaan de woeste zee op om ontdekkingsreiziger Erik Langsnorsson te zoeken. Maar dan moeten ze eerst langs de Monsterdraken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
Expeditie Zonnesteek
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Topinghi ; Il mistero dell'isola verde
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
249, [38] p. : ill.
ISBN
9789085924333 (hardback)

Besprekingen

Een verhaal over de Noormuizen uit de familie Stilsson, waarin Geronimorr Stilsson de hoofdpersoon is. Als er een bericht komt van de ontdekkingsreiziger Erik Langsnorsson dat hij hulp nodig heeft, trekt Geronimorr met Kloet en Muizegard de zee op om hem te zoeken. Onderweg strijden ze met Monsterdraken. Zal de onhandige Geronimorr deze keer slagen? Een variatie op de bekende Geronimo-verhalen, met veel muizenissige woordgrapjes en naamgrappen als Langsnorsson. Het heeft een aantrekkelijke lay-out met verschillende lettertypes in diverse kleuren. Er wordt een groot aantal lastige woorden gebruikt, die soms verklaard worden. In de verhalen zijn kadertjes en pagina’s met (achtergrond)informatie over personen, eilanden en gerechten opgenomen. Het boek eindigt met een handboek voor een perfecte ontdekkingsmuis. Op het aantrekkelijke omslag staat Geronimorr met op de achtergrond drie paar Monsterdrakenogen. Een voorspelbaar verhaal, voor te lezen vanaf ca. 7 jaar en zelf te lezen vanaf ca…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties