Boek
Nederlands

Meneertje Snor

Georgette (auteur)
+1
Meneertje Snor
×
Meneertje Snor Meneertje Snor

Meneertje Snor

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Meneertje Snor heeft een snor waar hij erg trots op is. Daardoor ziet hij er heel ernstig uit. Tot op een dag de snor de lucht in vliegt... Zou hij hem ooit weer terugzien? Voel hoe zacht de snor is! Hardkartonnen prentenboekje met kleurrijke illustraties en stukjes zachte stof als voelelement. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Meneertje Snor / tekst en illustraties van Georgette
Auteur
Georgette (illustrator)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La moustache de monsieur Monsieur
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789002272349 (hardback)

Besprekingen

Het ernstige meneertje Snor moet het tijdelijk zonder zijn zwarte snor stellen. Want die vliegt met een wolkje vlinders mee om vervolgens onder meer neer te strijken onder de neus van een baby, te fungeren als kattenstrikje en als pruikje op het hoofd van een kale man. Uiteindelijk komt de snor toch weer op het gezicht van meneertje Snor terecht, die voortaan heel wat blijer kijkt. De duidelijke illustraties over steeds twee pagina’s zijn opgebouwd uit helder gekleurde elementen op een witte achtergrond. De pikzwarte snor is van voelbare zachte stof, ook op de omslagillustratie. Grappig, hilarisch peuterboek, voor de doelgroep volkomen geloofwaardig. Geslaagde uitgave in stevig karton uitgevoerd, in een vierkant formaat met twee afgeronde hoekjes. Om samen plezier aan te beleven met peuters, voor wie niet heel veel boeken zijn met al een echt verhaal. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Meneertje Snor

Meneertje Snor is erg gesteld op zijn snor. Hij vindt van zichzelf dat hij dankzij die snor er ernstig uitziet. Maar op een dag vliegt zijn snor zomaar weg. Meneertje Snor wil hem terug!Het is duidelijk dat Georgette met dit uitermate schattige boekje niet aan haar proefstuk toe is. Ze heeft al heel wat ervaring als auteur en illustratrice van boeken voor jonge kinderen. Het is het liefste wat ze doet. Komt haar werk zelfs vertrouwd over? Best mogelijk als je thuis spullen van Djeco liggen hebt.Haar werk wordt gekenmerkt door het gebruik van vlakke figuren en vormen die in een kleur worden afgebeeld. Als je de prenten goed bekijkt lijkt het wel op knip- en plakwerk. Ze kent de kunst om op een bijna kinderlijke, eenvoudige manier een verhaal te vertellen. Net daarom dat haar werk zo aanslaat bij peuters en kleuters. Zij kunnen het verhaal volgen en worden bovendien gepikkeld in hun nieuwsgierigheid. Waar gaat die snor toch naartoe? Wat stelt het…Lees verder