In 1959 beraamt een keurige huisvader in de buitenwijk Suburbicon de moord op zijn vrouw. Intussen wordt het eerste zwarte gezin in de wijk weggepest door de buurtbewoners.
Titel
Suburbicon / directed by George Clooney ; written by George Clooney, the Coen brothers [e.a.]
Regisseur
George Clooney 1961-
Scenarist
Ethan Coen Joel Coen
Acteur
Matt Damon Julianne Moore Oscar Isaac
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461875198
mooov

Besprekingen

Zwarte komedie van George Clooney (The monuments men; The ides of March) met in de hoofdrollen bekende namen: Matt Damon (The great wall), Julianne Moore, Oscar Isaac en Noah Jupe. Voor het script combineerden Clooney en Grant Hestov een oud script van Joel en Ethan Coen met een tweede verhaallijn. In 1959 beraamt de keurige huisvader Gardner Lodge (Damon) samen met zijn schoonzus een plan om zijn vrouw te vermoorden en de verzekering op te lichten. Ze schakelen twee huurmoordenaars in, maar dit plan loopt steeds verder uit te hand. Intussen is de keurige buitenwijk Suburbicon waar het gezin woont in rep en roer door de komst van een zwart gezin. De buren proberen het gezin weg te pesten, wat leidt tot rellen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Remke de Lange (Trouw 16-11-’18): ‘(…) Met zijn wat trage regie en drukke soundtrack slaagt de regisseur er niet goed in zijn film zwartgallig én lichtvoetig te houden. Het verhaal verloopt eerder schematisch en sturend dan vertwijfelend en o…Lees verder

Over George Clooney

George Timothy Clooney (Lexington, Kentucky, 6 mei 1961) is een Amerikaans acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent met meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam. Voor de film Syriana won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Tevens won hij als producent een Oscar voor beste film voor Argo. Ook kreeg hij Oscarnominaties voor zijn rollen in Michael Clayton en The Descendants, een European Film Award (voor Good Night, and Good Luck) en meerdere Golden Globes (voor Syriana en O Brother, Where Art Thou?).

Biografie

Clooney is de zoon van televisiepersoonlijkheid Nick Clooney en Nina Bruce Warren. Hij heeft een oudere zus, Ada Zeidler. Zijn vader is de broer van zangeres-actrice Rosemary Clooney.

Op jonge leeftijd leerde Clooney omgaan met de camera; zijn vader nam vaak zijn familie mee naar publieke optredens en de jonge Clooney verscheen zelfs in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties