Boek
Nederlands

Snoecks 2020

Geert Stadeus (redacteur)
Jaarboek op het gebied van literatuur, kunst, film, toneel, mode en reizen.
Titel
Snoecks 2020
Redacteur
Geert Stadeus
Taal
Nederlands
Editie
Nederlandse editie, jaargang 96
Uitgever
Gent: Snoecks, [2019]
576 p. : ill.
ISBN
9789077885529 (paperback) 9789077885536 (paperback, exclusieve editie met zwartwit zelfportret van Martine Gutierrez op de cover)

Besprekingen

Jaarlijkse uitgave waarin per rubriek wetenswaardigheden en nieuwsfeiten over sport, cultuur, kleinkunst, sociale ontwikkelingen en modieuze trends van het afgelopen jaar. Bevat: een overzicht van de winnaars van de belangrijke letterkundige prijzen, enkele korte verhalen, interviews, essays, fotosequenties (waarin veel aandacht voor vrouwelijk schoon) en een overzicht van de recente ontdekkingen in de Nederlands-, Engels-, Frans- en Duitstalige letterkunde, met vele schrijversportretjes.

Over Geert Stadeus

Geert Stadeus (Gent, 25 augustus 1964 - 27 november 2021) was een Vlaamse journalist en (scenario)schrijver.

Uitgeverij Manteau publiceerde in 1990 zijn roman ‘Een hond genaamd Sibelius’. Hij schreef sindsdien voor diverse media, als journalist, scenarist en humorleverancier. Sinds 2003 was hij hoofdredacteur van Snoecks en Snoecks Almanak Scheurkalender.

Hij schreef artikels voor Menzo, Humo, Panorama-De Post, Maxim, Het Laatste Nieuws, De Gentenaar/Het Nieuwsblad, De Standaard, Muziek & Woord en Snoecks. Hij werkte mee aan televisieprogramma’s als De Slimste Mens ter Wereld (TV1/één); De Rechtvaardige Rechters (Canvas); De Rechters (Canvas); Zap! (TV1); De Mannen van de Macht (Canvas); In Alle Staten (Canvas); Nieuwe Maandag (TV1); 't Is maar TV (VTM) en Linx (VTM).

Hij overleed aan de gevolgen van een fietsongeval.

Lees verder op Wikipedia