De brug

Geert Mak (auteur)
Verhalen over het oude en nieuwe Turkije aan de hand van ontmoetingen op de brug die het Europese en Aziatische deel van Istanbul met elkaar verbindt.
Onderwerp
Istanbul
Titel
De brug
Auteur
Geert Mak
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2015
156 p.
ISBN
9789045029535 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In 'De brug' reist Geert Mak naar Istanbul, de plaats waar Europa en Azië elkaar ontmoeten. De brug is de levensader tussen de stadsdelen, de oude oosterse buurten en het moderne westen, een wereld op zich. Aan de hand van de verhalen die hij daar hoort, vertelt hij over het verleden van de stad en het land Turkije met het doel het heden beter te begrijpen. Mak schreef 'De brug' oorspronkelijk als Boekenweekgeschenk 2007. Die versie is nu uitgebreid en geactualiseerd in de vorm van een nawoord van de auteur.

Over Geert Mak

Geert Ludzer Mak (Vlaardingen, 4 december 1946) is een Nederlandse journalist en non-fictieschrijver.

Levensloop

Mak groeide op in Leeuwarden, als nakomertje in het gezin van de gereformeerde predikant Catrinus Mak en Geertje van der Molen. Hij studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In zijn studententijd werkte hij als fractiemedewerker bij de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP). In 1973 werd hij docent staats- en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht. Van 1975 tot 1985 was hij redacteur van De Groene Amsterdammer, daarna was hij verbonden aan de buitenlandredactie van VPRO-radio en aan NRC Handelsblad, waar hij zich vooral bezighield met stedelijke en immigratieproblematiek.

Tegelijkertijd was hij actief in de groep journalisten en auteurs die zogenaamde literaire non-fictieboeken nieuw leven wilden inblazen. In dat kader stelde hij twee bundels same…Lees verder op Wikipedia