Boek
Nederlands
Titel
Hét Sintboek / Geert De Kockere, Thea Dubelaar, Reine De Pelseneer [e;a.] ; met tek. van Claudia Verhelst
Auteur
Geert De Kockere Thea Dubelaar Reine De Pelseneer
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
125 p. : ill.
ISBN
9789059324725

Besprekingen

Hét Sintboek is een bundel met Sinterklaasverhalen en 3 Sinterklaasgedichten van 15 bekende Vlaamse en Nederlandse jeugdauteurs .

De verhalen vallen uiteen in verschillende categorieën. Er zijn heel wat verhalen die ervoor zorgen dat de Sint echter dan echt lijkt. Zo vertelt Geert de Kockere dat de Sint op een dag besluit dat hij er cool wil uitzien. Daarom scheert hij zijn haren en zijn baard af, vervangt zijn rode mantel door een jeans en een strak groen vestje en zijn mijter door een baseballpet. In Heidi Smits' 'Piet vermist' laat de Sint een opsporingsbericht verspreiden omdat er een Zwarte Piet verdwenen is en Marijke Bouwhuis laat de stoomboot bijna te laat komen in 'Een spannende bootreis'. Leonie Kooiker laat in 'Witte Piet' de lezer/luisteraar kennismaken met de smoesjes die de Pieten verzinnen om hun werk gedaan te krijgen.

In een tweede categorie verhalen vinden we de door trendwatchers aangekondigde "wij-maatschappij". Daan van Thea Dubbelaar maakt de…Lees verder
Bundel verhalen over Sinterklaas, geschreven door Nederlandse en Vlaamse auteurs. De bundel bevat drie gedichten, twee recepten en dertien verhalen. De verhalen hebben verschillende thema’s, zoals nieuwe kleren voor Sint; weet Sint dat Daan nieuwe buren heeft?; een cadeau voor Sint; solliciteren als Zwarte Piet; een verloren knuffel terug en de zoon van Sinterklaas. De verhalen zijn meestal leuk om te lezen en vlot geschreven, hoewel de stijlen uiteraard erg verschillen. De vele prachtige illustraties geven een mooi beeld van de verhalen. Bij ieder verhaal is een versierde hoofdletter, kleine tekeningetjes onderaan de pagina en een paginagrote illustratie in een kader geplaatst. Na ieder verhaal is een fel gekleurde lege pagina opgenomen. Het mooi verzorgde omslag en het lint als bladwijzer maken het af. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar en hun voorlezende ouders een prachtig sinterklaasboek.

Over Geert De Kockere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Photo Dante

Geert De Kockere (Tielt, 18 mei 1962) is een Vlaamse schrijver. Hij schrijft vooral kinderboeken.

Biografie

Geert De Kockere studeerde voor onderwijzer, maar werd later beroepsjournalist. Zo werkte hij onder meer voor De Standaard-Het Nieuwsblad. Hij werkte mee aan de tijdschriften Dopido, Doremi, Zonnekind, Kokodi en Knuffel. Hij was bijna twintig jaar hoofdredacteur van Klap en Kits.

In 1989 debuteerde hij met een bundel kindergedichten: Vingers in de jam, uitgegeven bij Lannoo. In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op: een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert. In 1991 maakte hij voor uitgeverij De Eenhoorn het kinderboek Puntje puntje puntje. Ondertussen publiceerde hij al meerdere verhalen en dichtbundels voor alle leeftijden. Daarnaast verzorgde hij ook het poëziegedeelte van het kunstproject Gezicht in zicht, dat twee jaar lang door Vlaanderen reisde. In 1999 maakte hij samen met be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties