Boek
Nederlands

Daan de voetbalkampioen

Fiona Rempt (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Daan de voetbalkampioen
×
Daan de voetbalkampioen Daan de voetbalkampioen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Daan tijdens het voetballen een bal op zijn hoofd krijgt, vindt hij zichzelf terug in het Nederlands elftal. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Voetbal
Extra onderwerp
sport, prentenboeken
Titel
Daan de voetbalkampioen
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2016
29 p. : ill.
ISBN
9789020682618 (hardback)

Besprekingen

Daan is helemaal opgewonden als hij zijn eerste voetbalwedstrijd mag spelen. Hij droomt ervan ooit topscorer te worden. Maar tijdens zijn eerste wedstrijd staat zijn team al snel achter. Dan krijgt Daan een harde bal tegen zijn hoofd en vindt hij zichzelf terug in het Nederlands elftal. Hij moet daar meteen aan de bak. In dit boek wordt de droom van elke beginnende voetballer niet alleen beschreven, maar ook nog eens in beeld gebracht. Wie wil er nou niet in het Nederlands elftal spelen en de ster van het team worden? Dat idee is op een leuke manier in het verhaal verwerkt. De illustraties, die bijna altijd paginagroot zijn, maken dat veel voetballende kinderen dit boek niet meer weg willen leggen. Het verhaal is wat voorspelbaar maar heeft een happy end. Vierde boek over de dromende Daan*. Heerlijk boek voor elke voetbalfanaat. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties